RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Pen nese viktigere enn ferie

Forskning viser at familieferier og boligutbedring er de første tingene som blir ofret når kvinner søker etter den perfekte kropp.

Antallet kvinner som velger å ta kosmetiske operasjoner øker stadig. Mange velger å låne penger for å endre kroppen sin mens andre bruker sparepengene sine for å finansiere operasjonene, skriver Ananova.

Støtte fra familie og venner
Ifølge forskerne ved Harley Medical Group var også partnere og familie villige til å ofre noe av sin fritid for at andre skulle få muligheten til å gjennomføre kosmetiske operasjoner.

Det var 100 kvinner som hadde gjennomført kosmetiske operasjoner i løpet av de siste to årene som deltok i undersøkelsene. Av disse hadde 19 prosent ofret ferien for å få råd til operasjonene, og 12 prosent hadde gjennomført operasjoner på bekostning av boligutbedring.

Fornøyd med operasjonene
De som hadde gjennomført en operasjon for å få en finere nese var de som var mest tilbøyelige til å ofre ferien til fordel for operasjonen. Hele 31 prosent av de som hadde operert nesen hadde droppet ferien for å få råd til dette. Blant de som hadde operert brystene hadde 31 prosent ofret ferien, mens 20 prosent av de som hadde fått utført fettsuging hadde gjort dette på bekostning av boligutbedring.

Psykologen Dr. Glenn Wilson fra Universitetet i London sier det er interessant å se hvor viktig kosmetiske operasjoner er for folk når man tenker på at familieferier og boligutbedring blir utsatt for noe som i hovedsak gagner bare et av medlemmene i familien.

De som fikk mest støtte av familien i forkant av operasjonene var de som skulle gjennomføre brystoperasjoner. Hele 60 prosent av de som hadde tatt kosmetiske operasjoner hadde blitt fortalt at de så bra ut etter operasjonene, 23 prosent hadde fått høre at de så yngre ut og 17 prosent hadde blitt spurt om de hadde fikset håret eller vært på ferie.

Totalt svarte 64 prosent av kvinnene som at kosmetisk behandling var det beste de noensinne hadde foretatt seg.

Angrer på silikonpupper
40 prosent av kvinnene som legger seg under kniven for å øke størrelsen på puppene får implantene fjernet på grunn av komplikasjoner.

Les mer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere