RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pendlere kan ta Flytoget

Foto: Aas, Erlend (Scanpix)
Sist oppdatert:
Flytoget og NSBs fjerntog skal hjelpe til med krisen i kollektivtrafikken.

Det fortalte samferdselsminister Magnhild Meltveit og næringsminister Trond Giske under en pressekonferansen på Oslo Sentralstasjon onsdag ettermiddag.

- Det å komme seg til og fra jobb på en effektiv måte, er helt fundamentalt. Jeg håper at dette vil bidra til å løse noen av problemene som NSB har hatt den siste tiden. Vi vil nå gjøre det vi kan for å bruke den kapasiteten som Flytoget og fjerntogene har, sa Giske på perrongen ved spor 19 onsdag ettermiddag, melder TV 2.no.

Brukt tidligere
- Dette er også en ordning vi har hatt tidligere. Flytoget og NSB har hjulpet hverandre som en slags «gentlemen's agreement», men nå blir denne avtalen formalisert, sier informasjonsmedarbeider Åge Christoffer Lundeby i NSB til Nettavisen.

NSB har den siste tiden slitt med store forsinkelser. Årsaken er gammelt materiell som bryter sammen i snø og kulde.

- Denne avtalen gjelder altså bare når det oppstår ekstraordinære situasjoner, og vil gjelde fra og med mandag (25. januar 2010), sier Lundeby.

Blir utvidet
Ekspedisjonssjef Anne Marie Storli i Samferdselsdepartementet sier til Nettavisen at selv om Flytoget også tidligere har tatt med pendlere, blir denne avtalen nå formalisert.

- Ordningen blir nå utvidet. I dag blir pendlere stående igjen på stasjonen når Flytoget går forbi. Heretter vil Flytoget ta med de pendlerne de kan, sier Storli.

NSB får nye tog i 2011, og håper at det vil bedre driftssikkerheten på togene i fremtiden. Togene vil likevel ikke hjelpe på problemer med skinner og signalanlegg som Jernbaneverket sliter med.

Konsernsjef i NSB, Einar Enger, sier til TV 2 Nyhetskanalen krisen i togtrafikken nå er over fordi det har blitt varmere i været.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere