*Nettavisen* Nyheter.

Pene mennesker mest intelligente

Foto: Getty Images

Myten om dumme blondiner kan legges død.

18.01.11 21:13

(SIDE2): Det viser seg at vakre menn og kvinner ikke bare er benådet et godt utseende, men en god hjerne også, ifølge London School of Economics.

Dermed kan myten om dumme blondiner og uintelligente kjekkaser legges død.

Undersøkelsen ble basert på National Child Development Study, som har fulgt over 17.000 mennesker siden de ble født en uke i mars, i 1958.

Oppvekststudier
Gjennom oppveksten ble alle som deltok i undersøkelsen gitt en rekke tester, som skulle vise akademisk progresjon, intelligens, og kartlegge utseende.

– Det å være fysisk attraktiv blir nå assosiert med å ha en generell intelligens. Undersøkelsen er utført både med og uten bakgrunn i sosiale klasser, kroppsstørrelse, og helse, sier forskeren Satoshi Kanazawa til Sunday Times .

– Det å være både attraktiv og intelligent er en tendens som er sterkere hos menn, enn hos kvinner, sier Kanazawa.

Høyere IQ
I Storbritannia ble det funnet at menn, som er fysisk attraktive, har 13.6 poeng høyere IQ enn gjennomsnittet. Mens vakre kvinner ligger på 11.4 poeng høyere enn gjennomsnittet, skriver Daily Mail.

I undersøkelsen ble det også funnet at middelklassejenter har høyere intelligens enn arbeiderklassen.

LES MER: Mental alder avgjør hukommelsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images

Blant de mange eksemplene på mennesker som har både skjønnhet og hjerne, finner vi supermodellen Lily Cole, som studerte ved Cambridge University, og skuespilleren Kate Beckinsale som studerte ved Oxford.

Suksessfamilier
En som er velsignet med et vakkert ytre, tiltrekker seg partnere som er like attraktive, og som er smarte.

Barna til disse parene vil arve begge kvalitetene, både utseendet og hjernen. Dette bygger en genetisk linket suksessfull generasjon.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Den amerikanske studien ble tatt fra National Longitudinal Study of Adolescent Health, som inkluderte en studie av 35.000 unge amerikanere.

– Vår overbevisning om at vakre mennesker er mer intelligente, er kun basert på vitenskap. Det er ikke en regel for hvordan man skal behandle eller dømme andre, sier Kanazawa.

LES OGSÅ:
Klarer du naturfag for 4.klasse?

15 ting menn bør vite om dating

Bli smartere i sommer

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.