RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pene tall fra Try ga utbyttetabbe

Sist oppdatert:
Pila peker oppover for Kjetil Trys (bildet) reklamebyrå Try AS som doblet driftsinntektene sine i 2002 i forhold til 2001. Men i seiersrusen tok eierne ut for mye i utbytte og måtte betale tilbake til selskapet.

At det går oppover for Try er ingen nyhet. Og 2002-resultatene bekrefter dette. For reklamebyrået til Kjetil Try doblet driftsinntektene sine i 2002 sammenlignet med året før. I 2001 tjente selskapet 17,3 millioner kroner, mens i fjor endte nåla på 34 millioner kroner.

Kostnadene gikk imidlertid nesten like mye opp, men bare nesten. For mens selskapet i 2001 hadde et negativt driftsresultat, klarte de å snu dette til et overskudd på drøye to millioner kroner i fjor.

Etter finanskonstader og skatt, ble imidlertid årsresultatet halvert.

Det kan imidertid virke som om det gode resultatet har gått til hodet på eierne, som bevilget seg selv en liten utbyttefest. De valgte å ta ut én million kroner i utbytte fra selskapet, men gleden over utbyttet ble brått snudd da de fant ut at de ikke hadde lov til å ta ut så mye.

For utbyttet var 240.000 kroner høyere enn selskapets frie egenkapital. Dermed måtte aksjonærene pent betale tilbake 240.000 kroner til selskapet.

Så får de heller håpe at de kan ta det igjen til neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere