*Nettavisen* Nyheter.

Pengebråk om kronprinsparets 40-årsfeiring

Oslo (NTB): Da det ble kjent at vaktholdet til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits private 40-årsfest i sommer skulle koste 20 millioner kroner, ble det bråk internt i politiet, skriver Finansavisen.

05.07.13 06:00

I sommer fyller både kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit 40 år, og i den anledning avholdes det en privat feiring i helgen 19. til 21. juli på Skaugum i Asker.

Blant de inviterte gjestene er venner og familie av kronprinsparet, som stiller høye krav til sikkerhet. Opprinnelig var det planlagt et sikkerhetsoppbud rundt festen som beløp seg til bortimot 20 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Grunnen til det høye beløpet var at flere høyt profilerte gjester krevde full sikring av et Asker-hotell, i tillegg til Skaugum. Planene skapte ifølge avisen bråk blant de politiansatte som presset på for å gjøre sikkerhetstiltakene mindre omfattende. Siden feiringen finner sted midt i fellesferien, må politiet ta ut ansatte fra ferie, samt skaffe forsterkninger fra andre politidistrikt, skriver avisen.

Etter at flere prominente gjester meldte avbud, ble kostnadene kuttet kraftig og det skal i dag ligge an til at samtlige gjester blir innlosjert på Skaugum-området. Misnøyen er likevel stor blant de politiansatte. Ifølge Finansavisen vil festen legge beslag på rundt 40 politifolk døgnet rundt fra fredag til mandag.

Hvem som til slutt tar regningen er ikke avklart, men politiet håper å få refundert deler av kostnadene. Verken politiet i Asker og Bærum eller kongehuset ønsket å kommentere saken overfor Finansavisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.