Gå til sidens hovedinnhold

Pengeinnsamler dømt for forsikringssvindel

Oslo (NTB): I august ble lederen for en norsk organisasjon som samler inn penger til Syria, siktet for terrorfinansiering. Fredag ble den samme mannen dømt for forsikringssvindel i Oslo tingrett, melder TV 2.

Den 36-årige Oslo-mannen er dømt for å ha forsøkt å lure Europeiske Reiseforsikring med en fiktiv hotellbestilling på 50.000 kroner. Mannen hevdet overfor forsikringsselskapet at han hadde betalt for et hotellopphold på Maldivene, men at reisen ble avblåst som følge av egen akutt sykdom, melder TV 2.

I dommen fra Oslo tingrett festes det ingen lit til mannens forklaring:

«De mange motstridende og relativt tidsnære fremstillinger av hvordan reisen til Maldivene skulle gjennomføres tilsier med tyngde at NN aldri konkret planla å reise dit», heter det i dommen.

Ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er den 36 år gamle mannen bosatt i Oslo en av Norges mest sentrale islamister. Mannen stiftet i fjor en organisasjon som samler inn penger til humanitære formål. Pengene samles inn i hovedsak til Syria. 36-åringen deltar ikke på arrangement eller demonstrasjoner som andre islamister avholder i Norge og har lenge valgt å holde en lav profil i offentligheten ifølge TV 2.

I august ble han siktet av PST for terrorfinansiering. Under en razzia ble det beslaglagt 400.000 kroner. (©NTB)

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer