Gå til sidens hovedinnhold

Pengeinnsamling for skredofrene i Gjerdrum igangsatt

Ressursnettverket for barn og unge (RBU) og Gjerdrum kommune samarbeider om en pengeinnsamling til ofrene etter leirskredet natt til onsdag.

Arbeidet blir organisert av Ressursnettverket for barn og unge (RBU).

– RBU er en veldedig organisasjon som er tilknyttet Gjerdrum idrettslag og samarbeider tett med kommunen for å bistå familier som har behov for bistand, skriver Gjerdrum kommune på sitt nettsted.

Samleside: Les alt om skredet i Gjerdrum her

Kommunen har tidligere informert om at Røde Kors har åpnet et gavemottak i Holterhallen.

Samme dag som skredet satte Kanarifansen i gang en innsamlingsaksjon. Supportergruppen til Lillestrøm SK har oppfordret medlemmer til å donere klær og leker til de som er rammet av skredet.

Les også: Lisbeth (54) og sønnen Marius (29) er savnet etter skredkatastrofen: – Ubeskrivelig vanskelig og smertefull situasjon

En funnet omkommet

Én person er funnet død i skredområdet fredag ettermiddag.

– Vi ønsker ikke å si noe om kjønn eller alder. Dette er fremdeles veldig ferskt, og vi fortsetter å jobbe intensivt i området, sier innsatsleder Roy Alkvist på en pressebrifing ved 15.10-tiden.

Vedkommende ble funnet i skredområdet cirka klokka 14.30, opplyser politiet i en pressemelding. De pårørende er ennå ikke varslet, sier Alkvist, som ikke vil kommentere funnet ytterligere.

Rednings- og søkearbeidet fortsetter med full styrke, sier politiet.

Full fokus på å finne overlevende

Politiet sier at redningsoperasjonen fremdeles har fullt fokus på å finne overlevende.

– Mørket kommer, men det hindrer oss ikke i de planene vi driver med og som vi legger for resten av kvelden og natten, sier innsatsleder Roger Pettersen på en pressebrifing torsdag ettermiddag.

Det er tredje gang mørket senker seg over det enorme skredområdet i Gjerdrum. Likevel har nødetatene jobbet gjennom nettene i håp om å gjøre funn.

– Vi har fullt fokus på å finne overlevende. Vi har planlagt med at vi kan få flere funn av overlevende, men er også forberedt på at vi kan finne flere døde, sier Pettersen.

Les også: Politiet: Vi har fullt fokus på å finne overlevende i Gjerdrum

Reklame

Hev smaken på grillmaten på 1-2-3

Kommentarer til denne saken