RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pengemaskinen Jinhui frykter Kina-fall(Ny)

Sist oppdatert:
Pengene fortsetter å fosse inn for tørrbulkrederiet Jinhui som ser et godt men volatilt marked fremover. Kina er ifølge Kong Kong-rederiet fortsatt den største risikofaktoren fremover
Det Hong Kong-baserte bulkrederiet har også tidligere nevnt Kina som den største trusselen mot bulkmarkedet, og gjentar dette i sin fjerde kvartalsrapport.

Fjerde kvartalstallene var som ventet meget gode etter et historisk sterkt markedet i andre halvår hvor ratetoppen ble nådd i begynnelsen av desember.

Sterke tall

Jinhui fikk et overskudd før skatt på 47,6 millioner dollar i fjerde kvartal, et voldsomt løft fra 8,8 millioner som var fasiten i fjerde kvartal 2003. Det er også klart opp fra tredje kvartals 20,3 millioner dollar.

Driftsresultatet endte på 48,4 millioner dollar, og inkluderer en salgsgevinst på 16,3 millioner dollar. I samme periode i 2003 var driftsoverskuddet på 9,2 millioner.

Frakteinntektene økt fra 33,4 millioner til 58 millioner i siste kvartal i fjor.

Utsiktene

Deler av overskuddet for første kvartal er allerede i boks som følge av en terminering av et timecharter i august i fjor. Rederiet opplyser at de vil bokføre inntekten på 20 millioner dollar fra terminering i første kvartal i år.

- På dette tidspunktet forventer styret at markedet vil fortsette å være volatilt i 2005, men de underliggende forholdene i tørrbulkmarkedet fortsetter å være favorable med sterk etterspørsel de neste årene, skriver styret i rapporten.

Fortsatt Kina-frykt

Styret i Jinhui fortsetter imidlertid å påpeke at en nedtur for den kinesiske økonomien utgjør den største nedsiderisikoen for rederiet og bulkmarkedet.

- Styret forblir forsiktige i dette spesielle spørsmålet siden det an være en varierende miks av faktorer som kan utløs en slik nedtur, skriver styret.

De peker på ytterligere tilstramminger fra den kinesiske regjeringen, en kombinasjon av appresiering for den kinesiske valutaen og renteøkning, laver vekst i den amerikanske økonomien og høye oljepriser.

Dette er i tråd med synspunktene til rederiet ved tredje kvartalsrapporteringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere