RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pengemaskinen Skagen-fondene

Sist oppdatert:
Eierne av Stavanger Forvaltning med Kristoffer Stensrud i spissen kan se tilbake på et rekordsterkt første halvår, og ligger an til et enormt forvaltningshonorar fra Skagen-fondene
Ifølge Dagens Næringsliv ligger de tre gründerne Kristoffer Stensrud, Tor Dagfinn Veen og Åge K. Westbø etter første halvår an til at deres forvaltningsselskap får et samlet forvaltningshonorar på 110 millioner kroner.

Det er den voldsomme oppgang i aksjemarkedet i andre kvartal som legger grunnlaget for rekordhonoraret. Forvaltningsselskapet får utbetalt et suksesshonorar basert på hvor godt de ulike fondene gjør det i forhold til referanseindeksene.

Klarer Stavanger Fondsforvaltning å følge indeksen ut året, vil de få et driftsresultat på rundt 70 millioner kroner, mot 57,7 millioner i 2002. Forvalter Kristian Falnes skal i år ha fått en eierandel i selskapet på 2 prosent ifølge DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere