*Nettavisen* Nyheter.

Pengene eller livet?

Det er brutt ut full krangel om en 70 år gammel hummer.

(LXUS.no) Noen mennesker har rett og slett ikke nok å krangle om, og derfor trekker de dyr inn i diskusjonene også.

Denne gangen er det en 70 år gammel hummer i New York som er stridens kjerne. Den fem kilo tunge hummeren Peter - født før andre verdenskrig - kan nemlig bli middagsretten til en velstående kunde for den nette sum av 1650 kroner hos restauranten Oceana. Men det har fått dyrevernere til å rase.

Klikk på bildet for å forstørre.

DELIKATESSE: Hummeren er et populært innslag på de mer eksklusive middagsbord verden over. Foto: MARTIN BERNETTI (SCANPIX)

LES OGSÅ:
- Denne gjør en kjedelig drink mer spenstig
Verdens dyreste hotellretter
Verdens dyreste mat

Bekymrede innbygger føler nemlig for den gamle kroken og mener at han bør få slippe å ende opp på noens middagstallerken nå som han er blitt så gammel.

- For små hummere

Ifølge Luxuo kjøpte Oceana Peter tidligere denne uken, etter at kundene hadde klaget over at restaurantenes hummere var for små.

Ettersom en hummers alder kan bedømmes utfra vekten, ble det antatt at Peter var omtrent 70 år gammel, og restaurantens kjøkkensjef Ben Pollinger hadde alle planer om å la Peter bli luksusmat for den som var villig til å bla opp.

Det har ført til telefonstorm.

- Folk har fått følelsesmessige reaksjoner. Hvorfor er dette så viktig? Hvorfor blir vi forfulgt på grunn av denne hummeren? spør Pollinger ifølge Luxuo.

Restauranten har nå gitt etter for presset og har tatt Peter av menyen. Hva som nå vil skje med den gamle kroken er fortsatt uvisst.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag