RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pengene forsvant da stjerne trakk seg

Sist oppdatert:
Hollywood-kjendis Harvey Keitel ble erstattet med Tim Roth i den Dinamo-produserte filmen ”Beautiful Country”. Da trakk også en av investorene seg. Nå er filmen utsatt.

Dinamo fikk inn kjendiser som Nick Nolte og Harvey Keitel til filmen "Beautiful Country" . Filmen regisseres av Hans Petter Moland, som blant annet er kjent for å ha regissert filmene "Kjærlighetens Kjøtere" og "Aberdeen".

Stjerne trakk seg

Men tidligere i år forsvant den velkjente Hollywood-stjernen Harvey Keitel, som fikk ny berømmelse gjennom Quentin Tarantinos film "Reservoir Dogs" ut av filmen og ble erstattet av Tim Roth (som også var med i samme Tarantino-filmen).

- Hvorfor trakk Keitel seg?

- Det må du spørre Harvey Keitel om. Jeg tror han fikk tilbud om en jobb som var bedre betalt, men det er noe jeg bare tror. Jeg synes også Tim Roth passer bedre i rollen, sier Dinamo Storys Tomas Backström til Propaganda.

Penger forsvant

Men det var ikke bare uproblematisk at Keitel trakk seg. Samtidig trakk nemlig en av investorene seg, franske TF1 og Story måtte ut å lete etter mer penger til filmen som, ifølge Norsk Filmfond, har et budsjett på 49 millioner kroner.

- Det var en lang prosess, vi klarte å finne mellomfinansiering rundt omkring, sier Backström til Propaganda.

Sony Production er, ifølge administrerende direktør Jan Økern i Dinamo Norge, også med og finansierer filmen.

"Beautiful Country" handler om en ung mann, Binh, som bor på landet i Vietnam, og som rømmer fra sitt barndomshjem på leting etter sin forsvunne far i USA. Hans far, som var amerikansk soldat under Vietnamkrigen, forsvant plutselig mot slutten av krigen. Som halvveis amerikaner/vietnameser har Binh vært utstøtt hele sitt liv, og han legger ut på en farefull reise for å finne sin far.

Premieren utsatt

Egentlig skulle den Dinamo Story-produserte filmen "Beautiful Country" kommet på kino i høst, men nå er premieren utsatt. Filmen er ferdig innspilt og klippet og produsentene holder nå på med lydetterarbeidet.

- Jeg håper vi er ferdig til Berlin i februar, sier Backström.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere