Gå til sidens hovedinnhold

– Pengene gir oss store muligheter

Like før jul mottok strykeorkesteret ved Disen skole 20.000 kroner av Sparebankstiftelsen. Pengene skal gå til nye instrumenter og bedre muligheter for orkesteret.

DISEN: – Vi har ikke mye å rutte med. Vi får lite penger fra bydelen og instrumentene er dyre. Vi har til og med måtte låne instrumenter fra andre orkestre i bydelen, forteller styremedlem i Disen Strings, Magne Brevik.

Sparebankstiftelsen har sitt utspring i DnB og har som formål å ”støtte prosjekter som skaper engasjement, som har verdi over tid, som involverer frivillige og som gir et positivt bidrag til barn og unge.” Det er mange søkere hvert år, men Disen Strings kom likevel gjennom nåløyet.

– Vi hadde ikke ansett sjansene som spesielt gode, ettersom det er så mange om beinet. Men vi er veldig takknemlige for gavetildelingen som kan gi oss store muligheter fremover.

Overrekkelsen av pengene skjedde ved en enkel tilsetning på Disen skole.

LES OGSÅ: Vil du synge Requiem med Markakoret?

Flere medlemmer

Styret har opplevd at flere elever ønsker å delta i orkesteret, og synes det er trist at de ikke har hatt mulighet til å ta inn så mange som de ønsker på grunn av få ressurser. Da de mottok tildelingen, fikk de også muligheten til å ta inn flere medlemmer.

– Vi har aldri hatt så mange medlemmer som vi har nå. Vi ligger vel på rundt 50 medlemmer i dag. Etter perioder med utskiftinger, har vi nå flere stabile og flinke lærere, og vi har et godt tilbud til elevene, fortsetter Brevik.

Godt samarbeid

Disen Strings er i hovedsak et orkester for Disen skole. Likevel har de et godt samarbeid og tilknytning til både Grefsen og Engebråtens orkester.

– Vi har fokus på de yngste. Elever fra første og andre klasse får blant annet individuell undervisning når de begynner. Det handler mye om nivå, sier Brevik.

Flere av elevene som går ut av Disen skole velger å fortsette med orkesterspilling. Da er det godt å ha muligheten til å fortsette med unge på samme nivå, og likevel ha en tilknytning til Disen Strings.

– Det er stor forskjell på en 9-åring og en 14-åring, og vi er derfor glade for å ha et samarbeid med ungdomsskolene i området, avslutter Brevik.

Takknemlig orkesterleder

Disen Strings trenger stadig penger til nye instrumenter og til å lønne musikklærerne. Orkesterets leder, Hilde Hamre, er derfor takknemlig for all støtte de får i løpet av året.

– Halvparten av inntektene kommer fra semesteravgiften. I tillegg har vi flere dugnader og basarer i løpet av året for å få inn litt ekstra penger. Vi er også heldige som får støtte fra bydelen, men denne støtten er dessverre halvert de senere årene, og utgjorde i 2011 ca to prosent av årlig inntekt, sier hun.

Ikke nok midler

For å holde en sosial profil og skape et godt læringsmiljø, er de helt avhengig av å få midler som kan brukes til drift og lønning. Dette gir frifond og kommunale midler rom for, og utgjør til sammen rundt 25 prosent av årlig inntekt.

– Denne støtten er likevel ikke stor nok til å sikre oppgradering og anskaffelser av instrumenter og utstyr. Derfor er vi avhengige av støtten vi får utover dette, og er svært takknemlige og glade for tildelingen fra Sparebankstiftelsen, avslutter Hamre.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen