Gå til sidens hovedinnhold

Penger forsvant sporløst fra politisafe

16.000 kroner er forsvunnet fra en safe på politihuset i Bergen. Politiet utelukker ikke underslag eller tyveri.

– Det er ille at penger kommer bort i politiets eget system, sier leder for Spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus til Bergensavisen.

Pengene ble beslaglagt i forbindelse med en narkosak, og lagt i en droppsafe ved vaktavsnittet på Bergen sentrum politistasjon.

Forsvunnet
På bakgrunn av at det skulle gjennomføres kriminaltekniske undersøkelser av beslaget ble de lagt i en papirpose og ble ikke satt inn på gjennomgangskonto slik normale rutine er for pengebeslag.

Da etterforsker noen uker senere besluttet at pengene skulle sendes til fingeravtrykkundersøkelser, var de sporløst borte.

Både Spesialenheten og politidistriktets egen undersøkelser brakte aldri klarhet i hva som skjedde med pengene, og i fjor høst ble saken henlagt.

Det er ikke første gang at penger forsvinner fra politibeslag.

For noen år siden ble flere polititjenestemenn i Bebrgen mistenkt i forbindelse med at penger var på avveie fra en lommebok som ble levert inn som hittegods på kammeret. Saken endte i henleggelse.

Penger fra lommebok
I fjor reiste en lensmannsbetjent i Hordaland ut til en bolig til en person som var funnet død. På stedet talte politiet opp penger fra en lommebok i nærvær av avdødes slektninger. Da pengene senere ble talt opp på lensmannskontoret var det 10 000 kroner mindre i lommeboken enn ved opptellingen i avdødes hjem.

Også denne saken ble henlagt.

– Dette er ikke de verste eksemplene. I 2006 forsvant 250 000 kroner fra et beslag i Halden, sier Presthus.

I fjor ga også Riksrevisjonen ordensmakten ny skrape for dårlig bokføring i forbindelse med beslag i den årlige rapporten om Rikets tilstand rundt i etatene.

Ifølge en fersk årsrapport for Spesialenheten for politisaker kom det i fjor inn 1097 anmeldelser mot politifolk og politijurister i fjor.

49 av anmeldelsene førte til siktelse, tiltaler eller forelegg mot i alt 19 personer eller foretak.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken