*Nettavisen* Nyheter.

Penger i madrassen kan koste deg friheten

Oslo (NTB): Forsøk på å skjule formuen ved overgang til nytt år forekommer fortsatt. Men gjemmer du mye penger under madrassen, kan det koste deg både friheten og straffeskatt.

10.07.14 13:08

Å skjule formuen i madrassen nyttårsaften, kan gi fengselsstraff, skriver Aftenposten.

De siste fem årene har skatteetaten funnet over én milliard kroner i skjulte formuer som har vært tatt ut av banken før nyttår. Funnet er resultatet av at stadig flere banker sender melding om underlige pengetransaksjoner ved årsskiftet. Reaksjonen kan bli alvorlig.

- De groveste tilfellene blir anmeldt, noe som kan ende med fengselsstraff. Høsten 2012 ble for eksempel en skatteyter i Stavanger dømt til fengsel i 60 dager og fikk samtidig en bot på 75.000 kroner, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Det er innholdet på kontoene dine per 31. desember som legges til grunn for ligningen. Mange tror de kan skjule formuen ved å ta ut pengene for å oppbevare dem i madrassen til litt ut i januar, for så å ta med seg pengene til den noe sikrere oppbevaring i banken igjen.

Men sannsynligheten er altså ganske stor for at banken melder fra til skatteetaten om transaksjonen. Og da vanker det straffeskatt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag