*Nettavisen* Nyheter.

Pensjonist dømt for vold mot parkeringsvakt

Den dømte mannen ble sint da han ikke forsto hvorfor han fikk parkeringsbot.

Den dømte mannen ble sint da han ikke forsto hvorfor han fikk parkeringsbot. Foto: Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

En pensjonist fra Hadeland er dømt for vold mot en parkeringsvakt i Hønefoss.

HØNEFOSS (Ringerikes Blad): Den tiltalte hadelendingen hadde parkert i Hønefoss sentrum en maidag i fjor, og betalte parkeringsavgift før han gikk på handletur. Da han kom tilbake til bilen hadde han fått parkeringsbot, selv om tiden ikke hadde gått ut.

Mannen forklarte i retten at han ikke skjønte hvorfor han hadde fått boten, og ropte på parkeringsvakten. Tiltalte hevdet at parkeringsvakten hadde tatt ham i skulderen og dratt ham til bilen for å forklare ham hvorfor han hadde fått kontrollavgift.

Tiltalte ble trodd

Parkeringsvakten benektet i retten å ha tatt tak i tiltalte. Et vitne som var tilstede sa i retten at parkeringsvakten hadde tatt tak i tiltalte først da de sto ved bilen, for å vise tiltalte at han hadde parkert utenfor oppmerket felt. Retten la til grunn at parkeringsvakten tok tak i tiltalte på et tidspunkt, skriver Ringerikes Blad.

Tiltalte forklarte videre at han ble kraftig provosert av parkeringsvaktens oppførsel og væremåte, derfor tok han tak i fornærmedes overkropp og dyttet ham vakten bakover mot bilen, slik at fornærmede falt mot bilen mens tiltalte krevde at boten ble revet i stykker.

Ble holdt fast

Fornærmede forsøkte å dra fra stedet, men tiltalte tok tak i parkeringsvakten. Da fornærmede prøvde å komme seg løs, kom hånden ved et uhell borti tiltaltes munn, slik at tannprotesen hans falt på bakken og knuste.

Parkeringsvakten hevdet i retten at tannprotesen falt ut av seg selv, uten noen nærkontakt.

Retten trodde imidlertid på tiltalte, som sa at parkeringsvaktens hånd kom borti ansiktet hans da parkeringsvakten forsøkte å vri seg unna tiltaltes grep, skriver Ringerikes Blad.

– P-vakt provoserte

«Retten legger til grunn at fornærmede opptrådte provoserende, men at verken dette eller det forhold at fornærmede på et tidspunkt tok tak i tiltalte kan medføre at legemsfornærmelsen er straffri», står det i dommen.

Hadelendingen, som er tidligere ustraffet, ble dømt til å betale en bot på 9.500 kroner og 1.500 kroner i saksomkostninger.

Den opprinnelige boten han fikk, som han nektet å vedta, var på 8.000 kroner.
Tiltalte betalte forøvrig parkeringsboten han fikk.

Les flere saker hos Ringerikes Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.