RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pensjonist fryktet data-dom

Sist oppdatert:
- Jeg vil ikke dømmes av en datamaskin, sa 69-åringen i retten og siktet til fotoboksen som hadde knepet ham i 101 kmt/t gjennom Fløifjellstunnelen.

Med henvisning til datamaskinen nektet 69-åringen å vedta boten på 3800 kroner han fikk for råkjøringen i august i fjor, og saken havnet i Bergen tingrett mandag i forrige uke.

- Presset av biler bakfra
Han tilsto imidlertid å ha kjørt for fort i forbikjøringsfeltet i Fløifjellstunnelen i halv ti-tiden om morgenen. Pensjonisten fortalte at han fikk problemer med å komme seg over i høyrefeltet igjen, da trafikken var tett. Han ble presset bakfra og måtte øke farten. Dermed ble han fotografert da han passerte fotoboksen et stykke inne i tunnelen.

Målingen viste at han hadde kjørt i 101 km/t i 80-sonen, og mannen aksepterte dette. Det han derimot ikke ville akseptere var botens størrelse på 3800 kroner. Han likte heller ikke å bli dømt av en datamaskin og opplyste for retten at saken var blitt en samvittighetssak for ham på grunn av dette.

3800 + 500
- Jeg vil ikke dømmes av en datamaskin, sa 69-åringen i retten og siktet til fotoboksen.

Men retten kunne ikke se at mannens argumentasjon ga grunnlag for formildende omstendigheter. Pensjonisten måtte derfor likevel betale den opprinnelige boten, i tillegg til 500 kroner i saksomkostninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere