*Nettavisen* Nyheter.

Pensjonist fryktet data-dom

- Jeg vil ikke dømmes av en datamaskin, sa 69-åringen i retten og siktet til fotoboksen som hadde knepet ham i 101 kmt/t gjennom Fløifjellstunnelen.

02.12.05 12:45

Med henvisning til datamaskinen nektet 69-åringen å vedta boten på 3800 kroner han fikk for råkjøringen i august i fjor, og saken havnet i Bergen tingrett mandag i forrige uke.

- Presset av biler bakfra
Han tilsto imidlertid å ha kjørt for fort i forbikjøringsfeltet i Fløifjellstunnelen i halv ti-tiden om morgenen. Pensjonisten fortalte at han fikk problemer med å komme seg over i høyrefeltet igjen, da trafikken var tett. Han ble presset bakfra og måtte øke farten. Dermed ble han fotografert da han passerte fotoboksen et stykke inne i tunnelen.

Målingen viste at han hadde kjørt i 101 km/t i 80-sonen, og mannen aksepterte dette. Det han derimot ikke ville akseptere var botens størrelse på 3800 kroner. Han likte heller ikke å bli dømt av en datamaskin og opplyste for retten at saken var blitt en samvittighetssak for ham på grunn av dette.

3800 + 500
- Jeg vil ikke dømmes av en datamaskin, sa 69-åringen i retten og siktet til fotoboksen.

Men retten kunne ikke se at mannens argumentasjon ga grunnlag for formildende omstendigheter. Pensjonisten måtte derfor likevel betale den opprinnelige boten, i tillegg til 500 kroner i saksomkostninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.