Gå til sidens hovedinnhold

Pensjonist narkodømt i Telemark

Skien (NTB): En 68 år gammel pensjonist er i Nedre Telemark tingrett dømt til to år og tre måneders fengsel for å ha oppbevart og levert 10,5 kilo hasj.

Tre måneder av straffen er gjort betinget. Mannen er også dømt til inndragelse av 159.500 kroner, skriver Telemarksavisa.

Det var i begynnelsen av september at Telemark politidistrikt beslagla 5 kilo hasj hos pensjonisten. Noen dager i forkant hadde mannen dessuten levert fra seg ytterligere 5,5 kilo hasj til en person han ikke vil røpe identiteten til.

Pensjonisten ble tatt i forbindelse med et narkotikabeslag på Ringerike, der politiet kom over fotomateriale som identifiserte 68-åringen som leverandør. Politioverbetjent Skule Worpvik ved Grenland politistasjon sier det ikke kan utelukkes at etterforskningen kan føre til ytterligere pågripelser. Men politiet har ikke grunnlag for å tro at 68-åringen har deltatt i noen større organisert narkobande.

I retten kom pensjonisten med en uforbeholden tilståelse. Saken gikk derfor som tilståelsessak. Retten mener imidlertid det er skjerpende at den nesten 70 år gamle mannen også i 2011 ble dømt for brudd på narkotikaloven.

Pensjonistens forsvarer, advokat Andreas Nyhaug, mener retten har gitt for lite i strafferabatt. Han varsler at dommen kommer til å bli anket. (©NTB)

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året