Pensjonister kastet ut fordi de bråker for mye

Ole Jan Knutsen og Berit Kaasen Bjørnholt synes i likhet med ekteparet Haldis og Oddvar Johnsen at kaffebordet gjorde det trivelig på Coop-butikken. De har ingen ting å gjøre med at bordet som de eldre satt rundt, nå er kastet ut.

Ole Jan Knutsen og Berit Kaasen Bjørnholt synes i likhet med ekteparet Haldis og Oddvar Johnsen at kaffebordet gjorde det trivelig på Coop-butikken. De har ingen ting å gjøre med at bordet som de eldre satt rundt, nå er kastet ut. Foto: Ragnhild Enoksen (Nordlys)

Pensjonister har i årevis samlet seg på Coop-butikken i Burfjord. Nå mener Coop at de bråker for mye, og har kastet ut bordet deres.

(Nordlys.no): Pensjonistene og andre med litt tid til overs, pleide å sitte rundt et bord der det alltid var varm kaffe.

– Vi har fortsatt noen stoler stående mellom kassaapparatene og utgangsdøra, men kaffebordet har vi fjernet. Folk kan sette seg ned og hvile, men ingen får gjøre butikken til heldags oppholdsplass, sier direktør Jan Ivar Alsen i Coop Finnmark, som driver Coop-butikken i Burfjord.

Alsen hevder at det kunne bli litt støy rundt bordet og at noen kunne bli sittende som godt som hele dagen.

– Coop Finnmark fikk meldinger fra kunder som syntes at dette var ubehagelig, så vi måtte gjøre noe, sier han.

Skjønner ikke

En av dem som ikke skjønner dette, er pensjonist Gunnar K. Jensen. I et leserbrev til Nordlys ber han om forlatelse for feil og overtredelser.

– Jeg fikk mitt livs forskrekkelse da jeg kom hjem fra ferie. Kaffebordet på coopen var fjernet.

– Høyrøstet kommunikasjon, som kan skyldes dårlig justerte høreapparater, og kraftige latterutbrudd kan vel noen ganger bli plagsomt for betjeningen. Men her er det betimelig å vente at en bemerkning av daglig leder er nok til å roe gemyttene, mener han.

Han skriver at kaffekosen på coopen er for mange den eneste kontakt de har med bygdefolket.

– Hvorfor skyve disse menneskene ut i kulden? Kjære ledelse, hvorfor tror dere at vi kommer hit hver eneste dag? Vi er også kunder, vi er medlemmer og handler på coopen selv om det er billigere andre steder, fortsetter han, og avslutter med en innstendig bønn:

Slipp oss inn

– Kjære coopen, slipp oss inn i varmen igjen. Vi bøyer oss i støvet for våre overtredelser, og sier med Bør Børson, «omforladelse» for våre feil. Vi lover selv å slå ned på høyrøstet tale, og ikke la noen form for divergerende meninger gi seg utslag i håndgemeng.

Daglig leder Monica Mathisen ved Coop Burfjord bekrefter at kunder har klaget over folk som samlet seg rundt bordet, og hun har fått positive tilbakemeldinger etter at det ble borte. Likevel er det ikke er usannsynlig at det kommer tilbake igjen, om mange ber om det.

– Det vil i så fall være opp ledelsen i Coop Finnmark å bestemme, sier hun.

Kundene Ole Jan Knutsen, Berit Kaasen Bjørnholt og Haldis og Oddvar Johnsen møtes ved butikkdøra.

– I kundeundersøkelser har jeg svart at kaffebordet var et pluss for butikken, og det mener jeg fortsatt, sier Berit Kaasen Bjørnholt.

– Det er dårlig at de har fjernet bordet, men jeg forstår det om de trenger plassen til noe annet, sier Haldis Johnsen.

Les flere saker i Nordlys her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.