*Nettavisen* Nyheter.

Pensjonsstreik på norsk sokkel kan koste milliarder

Oslo (NTB-Einar Olsen): 700 oljearbeidere på norsk sokkel gikk søndag ut i streik for å få avtalefestet en pensjonsordning som sikrer dem full pensjon fra 62 års alder. Hvis streiken blir langvarig, kan det koste Norge milliarder.

24.06.12 15:44

Oljeindustriens Landsforening (OLF) og NHO avviser kravet som er fremmet av både LO-forbundet Industri Energi og YS-forbundet SAFE. De to foreningene har tidligere ligget i strid med hverandre, men fra i år har de gått sammen for å få avtalefestet en pensjonsordning som tidligere har vært håndtert av de enkelte medlemsbedriftene i OLF.

Forhandlingsleder Jan Hodneland i OLF sier til NTB at det er prinsipielt uakseptabelt å ta inn pensjonsordninger i den såkalte sokkelavtalen fordi denne avtalen gjelder for alle medlemsbedriftene.

Hodneland bekrefter at også andre selskaper kan ha benyttet seg av spesielle ordninger, men sier han ikke har oversikt over det, og at OLF ikke under noen omstendighet kan ta pensjonsordningen inn i tariffavtalen.

Det er særlig YS-forbundet SAFE som tidligere har engasjert seg i pensjonsspørsmålet, men nå har SAFE fått med seg storebroren i LO, og Industri Energi-lederen Leif Sande sparer ikke på kruttet: (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.