Gå til sidens hovedinnhold

Pentagon: F-35 blir ikke forsinket

Melbourne (NTB-Reuters): Feilene som to ganger i år har ført til flyforbud for det amerikanske kampflyet F-35, vil ikke forsinke leveransene, forsikrer Pentagon.

Senest fredag satte Pentagon alle F-35-fly på bakken, etter at det ble funnet sprekker i et turbinblad i motoren på et testfly i California.

Også tidligere i år ble det oppdaget feil som førte til flyforbud, men lederen for Pentagons F-35-program forsikrer at dette ikke vil resultere i ytterligere forsinkelser i utviklingsarbeidet og leveransene av flyet.

Generalløytnant Christopher Bogdan, som er i Australia for å få landets myndigheter til å holde fast ved sin plan om å kjøpe 100 F-35-fly, betegner de siste feilene som «uheldige, men normale og som forventet i forbindelse med utvikling og utprøving av en ny flytype».

Bogdan sier videre at det må forventes at det oppdages flere feil under testingen av F-35, men at ingen av landene som til nå har inngått kjøpsavtale er i ferd med å revurdere sin beslutning om kjøp av den grunn.

Utviklingen av det nye jagerflyet fra Lockheed Martin har vært plaget av kostnadsoverskridelser og tekniske problemer. (©NTB)

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet