RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pentagon planlegger satellittkanal fra Bagdad

Sist oppdatert:
USAs regjering har sett seg lei på at mediene fokuserer på de negative nyhetene fra Irak.

Det amerikanske forsvarsdepartementet oppretter en 24-timers satellittkanal fra Bagdad, melder NTB.

Kanalen, som er døpt "C-SPAN Bagdad", skal gjøre det lettere for amerikanske TV-kanaler å sende nyheter, godkjent av Bush-regjeringen, fra Irak, skriver Washington Post.

Kilder i regjeringen hevder overfor avisa at amerikanske medier legger vekt på volden og problemene i det okkuperte landet, og at framgangen ikke kommer godt nok fram.

Satellittkanalen, som er planlagt å gå på lufta innen to uker, skal gjøre det enklere for lokale TV-stasjoner å intervjue den amerikanske okkupasjonsmakten i Irak, og overføre direkte fra militære seremonier og pressekonferanser, som er relevant for deres lokalmiljø.

– Vi vil at TV-stasjonene ikke bare viser det sjokkerende bildet, men hele bildet. Bilbomber er nyheter, men det er journalistenes ansvar å formidle et mer helhetlig bilde, sier en anonym kilde til Washington Post.

Ikke alle er begeistret for den nye kanalen, heller ikke alle republikanere. En av de republikanske strategene kaller TV-prosjektet "et forsøk på å øke støtten i opinionen" før presidentvalgkampen starter for alvor, skriver NTB.

Ifølge kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus, Dan Bartlett, gjør mangel på pålitelig satellittoverføring fra Irak at det blir vanskelig for folk å få med seg framskrittene som blir gjort.

– Den økte kvaliteten på teknologien vil gjøre det lettere for journalister fra nyhetsorganisasjoner, små eller store, å dekke utviklingen, sier Bartlett.

– Det vil fortsatt være mediene som tar beslutningen om de vil bruke stoffet eller ikke. Dette er ikke kontroll, det er tilgang (på informasjon) mange journalister i dag ikke har fordi de sitter i USA, sier Bartlett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere