RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pentagon-rapport: Putin har Asperger

ASPERGER?: Det amerikanske forsvarsdepartementet mente at President Vladimir Putin har Aspergers syndrom. Det er en form for autisme.
ASPERGER?: Det amerikanske forsvarsdepartementet mente at President Vladimir Putin har Aspergers syndrom. Det er en form for autisme. Foto: Alexander Zemlianichenko (Ap)
Rapporten sier at det gjør at Putin har stort behov for ekstrem kontroll når han står overfor kriser.

Washington (NTB-AFP): En rapport Pentagon lagde i 2008, konkluderte med at Russlands president Vladimir Putin har Aspergers syndrom.

Eksperter som fulgte med på Putins bevegelser og ansiktsuttrykk på videoopptak, kom til at hans nevrologiske utvikling var forstyrret mens han var barn, noe som da angivelig har gjort ham lite komfortabel i sosial omgang med andre, ifølge rapporten som er utarbeidet av Pentagons interne tenketank.

Rapportens forfatter, Brenda Connors ved den amerikanske marinens krigsskole, skriver at ledende nevroforskere har identifisert oppførselen hans som Aspergers syndrom – «en autistisk forstyrrelse som påvirker alle hans beslutninger».

«Når han står i en krise, faller han ned på ekstrem kontroll for å stabilisere seg selv og ha grep om konteksten slik den utvikler seg», skriver Connors, som også ved andre anledninger har analysert kroppsspråket til internasjonale ledere.

Også i 2011 ble Connors bedt om å analysere Putin og daværende statsminister Dmitrij Medvedev basert på deres kroppsbevegelser. Da beskrev hun Medvedev som en handlingens mann, og Putin som en «sjakkspiller».

Det er avisa USA Today som først offentliggjorde rapporten etter å ha fått den utlevert i henhold til offentlighetslovgivningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere