RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pentagon undersøker militære alternativer for Syria

Washington (NTB-Reuters-DPA): På oppdrag fra USAs president Barack Obama er Pentagon i ferd med å utrede mulige militære alternativer for kriserammede Syria.

USAs forsvarsminister Leon Panetta forsvarte onsdag USAs varsomhet i forsøket på å få slutt på volden i Syria, etter at amerikanske folkevalgte har spurt hvor mange mennesker som må dø før Obamas administrasjon tyr til makt.

Foran en komité i Senatet understreket Panetta og forsvarssjef Martin Dempsey behovet for internasjonal enighet om Syria og fremhevet utfordringene knyttet til enhver form for militær inngripen i det voldsherjede landet.

Pentagon har likevel, etter anmodning fra presidenten, undersøkt hva slags militære muligheter USA har i Syria, og vurdert blant annet potensielle operasjoner og oppstillingen av syriske tropper.

Forsvarsdepartementet avventer imidlertid «hva slags retning presidenten går i», før de planlegger eventuelle scenarier i detalj, sa Panetta.

Flere medlemmer av Senatet har tatt til orde for at USA griper inn militært i voldsherjede Syria. Verken amerikanske forsvarstopper eller presidenten har vært positive til noen form for amerikansk militærintervensjon for å avsette Syrias president Bashar al-Assad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere