RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pepperkakebyer åpner over hele landet

Bergen (NTB): Lørdag åpner «Verdens største pepperkakeby» i Bergen. I ukene fram mot jul dukker det opp pepperkakebyer mange steder i landet.

Årets utstilling i Bergen ser ut til å bli den største og fineste noensinne, ifølge arrangørene. I fjor kom det inn hele 1.650 byggverk til byen. Etter nøyaktig måling ble det fastslått at pepperkakebyen i Bergen sentrum holdt stillingen som den største.

Pepperkakebyen i Bergen har blitt bygget før jul hvert år siden 1991. Bidragsytere har vært barnehager, familier og bedrifter fra Bergen og omegnskommuner.

Etter hvert har denne pepperkakebyen i Bergen fått selskap av pepperkakebyer rundt om i landet. Dyreparken i Kristiansand har utfordret Bergen, men har hittil ikke klart å konkurrere på størrelse.

Flere tusen mennesker bidrar hvert år til pepperkakebyen i Bergen, og den blir sett av rundt 100.000 personer. I 2009 ble den lands- og verdenskjent etter at en beruset 20-åring knuste hele byen kort tid før åpning.

Blant stedene utenfor Bergen som har varslet perpperkakebyåpning de nærmeste ukene er Stavanger, Strømmen, Odda, Måløy, Finnsnes og Dyreparken i Kristiansand som satser på bygg og figurer fra Kardemomme by og andre av Thorbjørn Egners historier. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere