RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pepperspray-kjøp var våpensmugling

Sist oppdatert:
Etter å ha bestilt pepperspray på nettet, på politimesterens anbefaling, ble Vidar Sund Voie anmeldt for våpensmugling.

(iBergen.no) Etter at Vidar Sund Voie fra Odda hørte et radiointervju med Oslos politimester Anstein Gjengedal der han anbefalte kvinner å anskaffe seg beskyttelsesspray, bestilte han pepperspray til kjæresten på nettet. Men nå må han trolig møte i retten, tiltalt for våpensmugling, skriver Bergens Tidende.

Sund Voie bestilte sprayen på det amerikanske nettstedet eBay før jul, men var ikke klar over at det var en forskjell på beskyttelsesspray og pepperspray.

Høstens mange voldtekter i hovedstaden gjorde ham bekymret for kjæresten Romina Lægreid. Politimesterens anbefaling mente han var en god idé. Etter at peppersprayen var bestilt hørte han ingenting, før onsdag denne uken..

- Da fikk jeg en telefon fra politiet hjemme i Odda. De ba meg komme inn. Der fikk jeg vite at Tollmyndighetene hadde anmeldt meg for våpensmugling, forteller Sund Voie til BT.

Beskyttelsesspray er lovlig i Norge, men sprayer som inneholder pepperrot eller tåregass er forbudt. Sund Voie synes det er dårlig at Gjengedal ikke presiserte dette i sin anbefaling. Oddingen forstår at Tollvesenet anmeldte ham ettersom sprayen var ulovlig. Han erkjenner likevel ikke straffskyld for våpensmugling.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere