Gå til sidens hovedinnhold

Per Kristian Nielsen Kristelig folkeparti

1. Jeg vokste opp på Karihaugen og Ulven, men bor nå på Tonsenhagen der jeg trives veldig godt. Helt fra ungdomsskolen av har jeg vært veldig interessert i politikk. Som mange oslofolk hadde jeg en del fordommer om KrF, men etter å ha satt meg bedre inn i hva partiet egentlig stod for, fant jeg etter hvert ut at KrF var partiet for meg.

2. Kampen mot fattigdom i verden og her hjemme. Hvert tredje sekund dør et barn av sult og sykdommer som enkelt lar seg kurere her hos oss. Jeg vil kjempe for mer rettferdige betingelser for handel, gjeld og investeringer, og mer og bedre bistand.
Selv om de fleste har det godt her i Norge, er det noen som faller utenom. Særlig mener jeg det er et paradoks at Oslo som hovedstaden i verdens rikeste land, har Europas høyeste andel døde av overdoser. Det er på tide at alle rusmisbrukere får det behandlingstilbudet, botilbudet og oppfølgingen de trenger.

3. KrF ønsker å arbeide aktivt for videre opprensing av Alnaelva, samt en videre utvikling av parkdraget. KrF mener at behovet for integreringstiltak i Groruddalen tilsier at man også her bør få en finansieringspakke av samme type som den man har hatt i Oslo indre øst. Oslo KrF har lansert en idé om å flytte høgskolen til Grorud stasjon. På samferdselssiden ønsker KrF å arbeide for persontrafikk på Alnabanen, opprusting av T-banen til metrostandard og utvide Furusetbanen til Ahus, realisering av Fossum- og Bredtvedt-diagonalen og miljøutbedringer på E6 i Groruddalen, der det er ønskelig med et lokk. Ellers vil KrF følge opp alle saker som bidrar til å forbedre miljøet i Groruddalen.

4. KrF hadde byråd for næring- og byutvikling fra 2000 til 2003. I denne perioden ble grunnlaget lagt for den positive utvikling som Oslo kommune nå viderefører når det gjelder å ruste opp Groruddalen og få bukt med miljøproblemene. KrF i byråd fremmet det første utviklingsprogrammet for Groruddalen, som førte til at Groruddalen ble tatt opp i Miljøverndepartementets program som miljøsone. KrF har i byråd har både vært initiativtager og pådriver for de overordnete planer og strategier som nå ligger til grunn for de konkrete tiltakene som nå etter hvert gjennomføres for opprustning av Groruddalen. KrF i byråd og bystyre stoppet byggingen av Furuset sentervei. KrF var pådriver for opprustningen av Romsås Senter mens vi satt i byråd, og KrF sto også bak forslaget som la til rette for en arkitektkonkurranse om utsmykning av Brobekk-tårnet.

5. Jeg kommer til å være på stand på Linderudsenteret de tre siste lørdagene før valget, og jeg kommer også til å være mye ved valgkampboden i Spikersuppa. I tillegg kommer jeg til å delta på en rekke skoledebatter rundt om i byen.

Reklame

Nå er United-legenden ambassadør for norske fans