Per Orderud en fri mann etter 15 år

TILBAKE PÅ ORDERUD GÅRD: Per Orderud slapp ut av fengsel lørdag, etter å ha sonet 15 år i fengsel for medvirkning til trippeldrap.

TILBAKE PÅ ORDERUD GÅRD: Per Orderud slapp ut av fengsel lørdag, etter å ha sonet 15 år i fengsel for medvirkning til trippeldrap. Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

Nå er han tilbake på Orderud gård. Neste uke slipper Veronica ut.

06.01.15 15:29

Per Orderud ble i helgen løslatt fra fengsel, 15 og et halvt år etter trippeldrapene på Orderud gård i Sørum i Akershus. Saken vil bli begjært gjenopptatt i vår.

Orderud ble sluppet ut fra Berg fengsel i Vestfold lørdag, melder TV 2. Han er nå tilbake på Orderud gård.

Kona Veronica Orderud løslates neste uke, og også hun flytter da tilbake til gården og ektemannen Per, ifølge TV 2.

Natt til pinseaften, 22. mai 1999, ble Kristian og Marie Orderud og datteren Anne Orderud Paust skutt og drept i kårboligen på Orderud gård. Tre uker senere ble fire personer siktet og pågrepet i saken.

21 års fengsel
Ingen ble dømt for å ha utført drapene, men Kristian og Marie Orderuds sønn Per og kona Veronica, ble dømt til 21 års fengsel for medvirkning til overlagt drap.

Veronica Orderud løslates neste uke, og da flytter hun tilbake til gården og ektemannen Per. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix

Veronicas halvsøster Kristin Kirkemo fikk 16 års fengsel, mens hennes ekskjæreste Lars Grønnerød ble dømt til 18 års fengsel

Orderud-ekteparet har nå sonet to tredeler av straffen. Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød ble dømt til henholdsvis 16 og 18 års fengsel og de to ble løslatt i 2011 og 2013.

Nye funn på nett
I en TV-serie på internett vil privatetterforsker Tore Sandberg før påske presentere nye funn og beviser i trippeldrapssaken. Materialet danner mye av grunnlaget når saken blir begjært gjenopptatt.

– Vi mener jo at det er grunnlag for at Per og Veronica Orderud skal få prøve saken sin igjen. Fra vårt ståsted er det da viktig at de i befolkningen som ønsker å sette seg nærmere inn i dette materialet, har en mulighet til å se presentasjonen, sa Sandberg til NRK i desember.

Sandberg sier til NTB at saken blir begjært gjenopptatt mot slutten av februar. Noen dager senere blir det første av i alt fire programmer som tar for seg Sandbergs egen etterforskning i den kompliserte drapssaken, publisert på nettet.

– Vi kommer til å legge ut dette i fire deler i fire påfølgende uker. Formen vil være omtrent som et TV-program hvor hvert program varer i 20 minutter. Det første programmet kan komme rundt månedsskiftet februar/mars, og vi tar sikte på å fullføre alle delene før påske, sier Sandberg til NTB. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.