Gå til sidens hovedinnhold

Per Sandberg: - Dette er en oppreisning til Frp

Frp-nestlederen legger merke til stemningsskiftet i asylpolitikken, men er nå mest opptatt av å tilpasse og reformere internasjonale konvensjoner og avtaler til dagens asylsituasjon.

Søndag var kommentaren til Anne Grensersen i Avisa Nordland om stemningsskiftet i norsk asylpolitikk en av Nettavisens mest leste og diskuterte saker.

Innlegget handler om de mange norske politikerne og samfunnsdebattantene som har gått fra å refse Fremskrittspartiet for sin asylpolitikk, til å stille seg bak innstrammingstiltak for å begrense asyltilstrømmingen.

Per Fugelli, lege, professor i sosialmedisin og samfunnsdebattant, uttalte til Nettavisen søndag ettermiddag at det er tydelig at den norske venstresiden har våknet opp.

Samtidig som at han ønsker å takke Frp for å ha vært klare på at Norge trenger grenser, kritiserer han partiet for å stå for fremmedfrykt og rasisme.

Frp-nestleder Per Sandberg sier partiet legger merke til det han betegner som et betydelig stemningsskifte i asylpolitikken.

- Det er en bekreftelse og en oppreisning til Frp og en rekke tillitsvalgte i Fremskrittspartiet som har stått helt i spissen. Selv om det har vært motvind har de stått der. Også under valgkampen sto vi alene, sier han til Nettavisen.

Gunnar Stavrum: Millioner på folkevandring

Vil reformere internasjonale konvensjoner

Sandberg sier han ikke fokuserer på om Frp anses som mer akseptert nå enn tidligere, men sier at de jobber hardt for å få gjennomslag for sin politikk.

- Nå er det utførelsen som gjenstår. Vi har en like tøff kamp igjen, og nå må vi handle raskt for at alle tiltak skal kunne gjennomføres på ganske kort tid. Vi har mer fokus på å presse regjeringen nå for å få rask iverksetting, sier han.

- Så er vi veldig opptatt av det som er det viktigste av alt – å reformere internasjonale konvensjoner og avtaler og endre mottaksstrukturen. Asylinstituttet er ikke tilpasset dagens flyktningstrøm. Det er tilpasset 1951, så vi må stå på videre.

Lei av å bli hengt ut som rasister

Sandberg forteller at han har besøkt tre forskjellige fylker i helgen og har oppfordret Frps folkevalgte til å ikke se bakover, men fremover og heller ikke la seg rive med av gode meningsmålinger.

- Er dere lei av å bli hengt ut som rasister?

- Jeg tror vi har vært lei av det lenge. Noen av oss har måttet stå oppreist i den stormen også. Men nå ser vi at har stått oppreist, og stemningsskiftet viser at dette nytter. Det nytter å ikke la seg påvirke av meningsterror. Dette er en oppreisning som viser at det nytter å stå oppreist imot det politisk korrekte Norge, avslutter han.

Bred politisk enighet om innstrammingstiltak

Norge strammet tidligere denne uken inn grensekontrollen på alle ferger fra Sverige, Danmark og Tyskland i tillegg til å trappe opp grensekontrollen langs innfartsveiene til Norge. Det hersket bred politisk enighet om dette.

I begynnelsen av november varslet statsminister Erna Solberg (H) at det ville iverksettes nye tiltak for å skille mellom personer som har og ikke har beskyttelsesbehov.

Justis- og beredskapsdepartementet har gitt instruks til UDI og UNE om at asylsøkere med opphold i Russland som kommer til Norge, nå får avslag uten realitetsbehandling.

Les også: Russland sender asylsøkere i retur til Norge

Kommentarer til denne saken