Per Sandberg hinter om overgang til et nytt parti

Per Sandberg, her avbildet med kjæresten Bahare Letnes, sier han vil se hvor han blir tatt imot når han en gang gjør politisk comeback. Han hinter om å melde overgang til et nytt parti innen neste stortingsvalg.

Per Sandberg, her avbildet med kjæresten Bahare Letnes, sier han vil se hvor han blir tatt imot når han en gang gjør politisk comeback. Han hinter om å melde overgang til et nytt parti innen neste stortingsvalg. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Per Sandberg kommer med antydninger om at han kan bytte parti før valget i 2021. Han advarer mot voksende nasjonalistiske strømninger i Fremskrittspartiet.

Tidligere i uken varslet Sandberg «et brutalt, politisk comeback på ett eller annet tidspunkt». I et lengre intervju med Klassekampen sier han at det ikke trenger å bli «i morgen, om to måneder, eller til neste år». Han antyder også at han kan ende opp i et nytt parti før stortingsvalget om drøyt to år.

– Jeg er rimelig sikker på at det kommer et parti som klatrer nærmere fire prosent i 2021, sier Sandberg og svarer «det kan være» på spørsmål om han vil ha en sentral rolle i det partiet. Han vil ikke gi noe konkret svar på om partiet han viser til allerede finnes og har et navn.

– Det kan være. Jeg holder kortene tett inntil brystet.

Sandberg sier hjertet hans ligger i Fremskrittspartiet, men at han vil se hvor han blir tatt imot. Han minner om at Frp er et liberalistisk parti, men mener partiet er på vei bort fra sine ideologiske røtter. I den forbindelse peker han på nasjonalistiske strømninger i partiet.

– De er enorme, og de blir større og større, sier Sandberg. Han er også bekymret over dårlig oppslutning i byene.

– Frp, særlig i Oslo, framstår som fordomsfulle, kalde og «nei til alt», sier Sandberg. Han mener partiet dermed ikke når ut til yngre og fordomsfrie velgere.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.