LITTERATURHUSET (Nettavisen): Per Sandberg og Bahareh Letnes lanserer mandag boken «Fremmede makter har flyttet inn» hvor de tar et oppgjør med prosessen som til slutt felte Sandberg som fiskeriminister.

Sandberg har gjentatte ganger varslet et kraftig oppgjør med norsk presses dekning av saken, og uttalt at de to vil gå til søksmål mot norske medier.

Venter på PFU-avgjørelsen

I boken skriver imidlertid Sandberg at verken han eller Letnes ønsker å gå videre med søksmålene, med unntak av kanskje Fiskeribladet.

«Vi vet vi har vært utsatt for en prosess som rammes av flere lovparagrafer, og i rettferdighetens navn føles det ikke bra å droppe søksmålene, og kanskje går vi videre med én sak,» skriver Sandberg.

«Fiskeribladet er uten tvil den publikasjonen som har fart med mest sladder og usannheter. De har ukritisk spist av hånda på en person som ikke vil meg vel.»

Les også: Sandberg og Letnes spiste lunsj hos Irans ambassadør i Oslo før Iran-ferien.

Fiskeribladet er klaget inn til PFU av Sandbergs datter, Charlotte Kjær Sandberg, og den tidligere statsråden vil avvente en avgjørelse der først.

- Etter at en avgjørelse er tatt i PFU, vil vi vurdere hva vi gjør fremover med Fiskeribladet, forteller Sandberg til Nettavisen.PFU samles 31. oktober for å se gjennom denne og andre innsendte klager til organet.

- Har ikke overskudd

Sandberg utdyper videre at belastningen for å ta «krigen» mot norske medier ville ha blitt altfor stor.

- Det vil koste oss altfor mye ressursmessig som par. Nå skal vi se fremover. Vi har bare ikke overskudd til konflikter, rettssaker, også videre, sier Sandberg på en pressekonferanse i Oslo mandag.

Les også: Sandberg advarer Frp mot å slippe KrF inn i regjering

Deretter legger Sandberg til at de etter hvert vil vurdere om de to skal gå videre med å saksøke Fiskeribladet, men at det er for tidlig å ta stilling til nå.

Han legger imidlertid at norske medier bør langt større grad saksøkes.

«Norske medier behøver å måtte stå til ansvar for sine feil, de bør saksøkes langt oftere for å lære og for å få en bedre moral. Norske journalister river ned all tillit og troverdighet til en objektiv presse,» skriver Sandberg i boken.

Les: Sandberg: – Vi er ikke blitt truet av iranske myndigheter