Mens KrF er inne i sin store skjebneuke, der de skal avgjøre om de skal kaste dagens regjering eller gå inn i den, kaster nå tidligere Frp-nestleder Per Sandberg seg inn i debatten.

På Politisk kvarter mandag morgen forteller Sandberg at han råder sine partikollegaer til å holde KrF utenfor regjeringskontorene - selv om de skulle stemme at de vil inn i regjering.

- Forhandlingsrommet til Frp har blitt veldig tynt, det er ikke mer å gå på. Kommer det inn et fjerde parti må du gi enda mer. Jeg tror tillitsvalgte og stortingsrepresentanter mener at vi ikke har noe mer å gå på når det gjelder vår primærpolitikk.

Les også: Solberg: Ikke enig med Per Sandberg

Mener Frp igjen vil være taperen

Ifølge Sandberg viser hans erfaring at det er Frp som må gi mest når forhandlingene starter.

- KrF skal ha noe for å gå inn i regjeringen, og da er spørsmålet hvem det er som skal gi. Er det Frp, er det Venstre, er det Høyre? Og jeg er redd det igjen er Frp som må gi noe.

- Vi har måttet gi på innvandring, infrastruktur og så videre tidligere. Og jeg tror ikke at det vil bli lettere å gjøre noe med skatter og avgifter med KrF i regjering, sier Sandberg.

- Et kompliment

Lars Salvesen, gruppeleder for KrF i Akershus fylkesting, tar derimot rådet fra Sandberg med knusende ro. Han anser det ikke som en grunn til å ikke velge blå side:

- Vi bør ta det utspillet som et komplement ved at vi kan dra politikken mer mot sentrum, sier han.