Gå til sidens hovedinnhold

Peres advarer mot at terrorister får kjemiske våpen

Jerusalem (NTB-AFP): Syrias lagre av kjemiske våpen må ikke få havne i hendene på terrorgrupper, understreket Israels president Shimon Peres etter et møte med president Barack Obama.

- Heldigvis ble Syrias atomkapasitet ødelagt. Men uheldigvis består arsenalet av kjemiske våpen. Vi kan ikke tillate at disse våpnene faller i hendene på terrorister. Det kan føre til en enorm tragedie, sa Peres på de to presidentenes felles pressekonferanse onsdag.

Uttalelsen kommer etter at begge parter i krigen i Syria tirsdag anklaget motparten for bruk av kjemiske våpen i et angrep der 31 personer skal ha blitt drept.

Israels etterretningsminister Yuval Steinitz sa tidligere onsdag at påstandene om bruk av kjemiske våpen virket sanne, men at det var uklart hvem som hadde brukt dem. Han sa bruken av kjemiske våpen var «meget bekymringsfull» for Israel.

Israel har flere ganger advart mot at kjemiske våpen faller i hendene på den libanesiske Hizbollah-militsen eller militante grupper som opererer fra Syria. (©NTB)

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller