Gå til sidens hovedinnhold

Peres ber Jagland stanse resolusjon om omskjæring

Oslo (NTB): Israels president Shimon Peres ber i et brev til Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland om at resolusjonen om forbud mot omskjæring av gutter, blir omgjort.

Resolusjonen foreslår at medlemslandene i Europa skal forby omskjæring av åtte dager gamle jødiske guttebarn. I brevet fra den israelske presidenten, henvender Peres seg til Jagland ved å bruke hans fornavn. Det viser det nære vennskapet mellom de to, skriver avisa Dagen.

I brevet understreker Peres hvor viktig omskjæring er i jødisk og muslimsk religiøs tradisjon. Han påpeker at omskjæring av gutter har vært praktisert av jødiske samfunn i tusenvis av år som en grunnleggende regel og forpliktelse innen jødedommen. Presidenten minner den tidligere norske toppolitikeren og Ap-statsministeren om at han har viet en stor del av sin karriere til å forsvare sivile rettigheter.

- Jødiske samfunn i hele Europa vil bli sterkt rammet om de skulle se sine kulturelle og religiøse rettigheter bli tråkket på av Europarådet, en institusjon som er opptatt av å beskytte disse rettighetene, skriver Peres.

Ifølge Dagen er resolusjonen blitt omtalt som alt fra uklok til antisemittisk.

Europarådet har 47 medlemsstater og er ikke en del av EU. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien