RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KRITISK: Shimon Peres er svært kritisk til lovforslaget om å gjøre Israel til en jødisk nasjonalstat.
KRITISK: Shimon Peres er svært kritisk til lovforslaget om å gjøre Israel til en jødisk nasjonalstat. Foto: Israels Ambassade.

Peres hardt ut mot kontroversiell lov

Sist oppdatert:
Israels tidligere president Shimon Peres går hardt ut mot det nye lovforslaget som vil gjøre Israel til en jødisk nasjonalstat.

Jerusalem (NTB): Lovforslaget ble vedtatt etter debatt i den israelske regjeringen tidligere i uka og skal legges fram i nasjonalforsamlingen 3. desember.

Kritikerne hevder loven vil undergrave Israels demokratiske fundament og ytterligere svekke rettighetene til landets arabiske minoritet.

Peres slutter seg til kritikken og mener loven er et forsøk på å overprøve uavhengighetserklæringen fra 1948 av «helt åpenbare, politiske årsaker», skriver The Jerusalem Post.

– Til min store skrekk ser jeg nå at det dannes sprekker som truer med å splitte nasjonen, sa Peres under enn minnemarkering for landets første president David Ben Gurion torsdag.

Denne loven vil ikke gi oss den freden vi behøver for å sikre at Israel også i framtida forblir en jødisk og demokratisk stat, fortsatte Peres.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere