RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Perfekt Donald-samling selges på nettauksjon

Sist oppdatert:
Hun fant de syv eldste Donald-årgangene i Norge i en gammel margarinkasse. Nå er det kun lov å berøre dem med hvite hansker før de selges på auksjon lørdag.

NTB melder at de syv eldste Donald-årgangene (1948-54) som er utgitt i Norge blir lagt ut på auksjon førstkommende lørdag.

De ble funnet i nesten perfekt stand i en gammel margarinkasse og har en anslått utgangsverdi på 40.000 kroner. Men bare det første bladet fra 1948, som var det eneste som ble publisert det året, er estimert til 20.000 kroner. Dessuten skal det ha kommet bud på 60.000 kroner for hele samlingen.

Line Paulsen skulle rydde i farens gamle bryggerhus i Ottestad ved Hamar da hun fant en gammel margarinkasse full av tegneserier, melder Hamar Arbeiderblad.

Det er auksjonsfirmaet Skanfil i Oslo som har anslått den høye verdien på det første Donald-bladet i Norge.

- De som jobbet i auksjonsfirmaet fikk helt sjokk da de åpnet pakken med blader, som vi sendte med posten. Det hadde visst aldri skjedd at de hadde fått inn så mange komplette årganger, og i så god stand, sier Paulsen.

Hun forteller at bladene er strengt bevoktet, og at dem som viser fram bladene må bruke hvite hansker når de tar i dem. Budrunden foregår på Internett, men avgjøres på selve auksjonen i Oslo lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere