«Perfekt» hvit diamant går under hammeren

Hongkong (NTB-AFP): En hvit diamant som kjennere betegner som perfekt, ventes å oppnå rekordpris når den går under hammeren i Hongkong 7. oktober.

Auksjonshuset Sotheby's tror samlere nærmest vil slåss om diamanten.

«Den Praktfulle Ovale», som diamanten kalles, er på 118,25 karat og skal dermed være den største i sitt slag i verden. Den offisielle prisantydninger er på mellom 28 og 35 millioner dollar, tilsvarende 160 til 202,5 millioner kroner.

- Dette er den perfekte diamanten, det fins ikke en bedre diamant noe sted i verden. Vi har god grunn til å tro at den vil oppnå en pris som er i tråd med prisantydningen eller kanskje enda høyere, sier Jenny Chu i Sotheby's.

Auksjonen i Hongkong ventes å tiltrekke seg samlere fra hele verden. «Den Praktfulle Ovale» har vært utstilt i London, New York og Genève, og skal stilles ut i Doha ved Persiabukta før auksjonen finner sted.

Diamanten ble funnet i en dyp gruve i et ikke nærmere angitt afrikansk land i 2011, og siden da er den møysommelig slipt og polert til det fagfolk kaller perfeksjon. Den tidligere rekordprisen for en diamant er på 26,74 millioner dollar (rundt 15 millioner kroner). (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.