RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TIMEGLASS: Blake Lively har en perfekt timeglass figur, og vet å kle seg deretter.
TIMEGLASS: Blake Lively har en perfekt timeglass figur, og vet å kle seg deretter. Foto: Getty Images

Perfekt sommerkjole til din kropp

Disse kjendisene har fått det til. Slik gjør du det.

(SIDE2:) Dette er den perfekte sommerkjolen for deg med en av disse kroppsfasongene, ifølge Daily Makeover.

Rektangulær: Selena Gomez

En rektangulær kroppsfasong har en ganske rett linje mellom skuldre og hofter. Midjen er lite markert.

Hvis du har en gutteaktig figur, er det stor sannsynlighet for at du også er velsignet med lange, slanke ben (heldiggriser). Vis dem frem i miniskjørt og korte kjoler! Velg noe som er ettersittende i midjen, men som har et videre skjørt. Dette fremhever midjen din. Hvis du ønsker å skape en illusjon av at du har større hofter, kan du bruke kjoler eller skjørt med lommer i sidene, eller horisontale striper - som Gomez. Feminine innslag, som stjernens myke bølger i håret, passer godt til denne typen figur. Alle moteeksperter er enige i at de som har en rett og rektangulær kroppsfasong burde holde seg til skreddersydde silhuetter. For store plagg vil forsterke en rektangulær form.

REKTANGULÆR: Selena Gomez.

Timeglass: Blake Lively

En klassisk timeglassfigur har en smal midje, og minst middels store bryster og hofter.

Blake Lively har skjønt at om man har en timeglassfigur, så er det en ting som gjelder: Vis den frem! Man skal ikke skjule en timeglassfasong. Ettersittende plagg ser fantastisk ut på deg. Sterke farger og print vil stjele noe av oppmerksomheten fra formene, og balansere utrykket. Du kan gjerne bruke utringede kjoler.

TIMEGLASS: Blake Lively.

Pæreform: Beyonce

Pæreformen har en liten overkropp, og større hofter og rumpe. Man har ofte en veldefinert midje og smale skuldre.

Trikset er å alltid dra oppmerksomhetne til den øverste delen av kroppen din. Ved å vise frem nakke og skuldre skaper man den riktige balansen. Bruk for eksempel iøyefallende smykker eller øredobber. Fremhev det du er fornøyd med, og gjem bort det du ikke liker. Kjolen burde være ettersittende på toppen, slik at du får vist frem din smale overkropp, og gjerne ha et A-linje formet skjørt. Fokuser på å vise frem midjen din.

PÆREFORM: Beyonce Knowles.

Atletisk: Jennifer Garner

Har du en atletisk kroppsfasong er skuldrene bredere enn hoftene. Noe som får formen til å se ut som et triangel snudd på hodet. De er ofte muskuløse.

En veltrent og muskuløs kropp burde vises frem. En kjole som markerer midjen fungerer bra. Bruk gjerne et belte. Du kan også velge å fokusere på én kroppsdel, sånn som Cameron Diaz ofte gjør med sine ben. Forsøk å ikke fremhev skuldrene for mye. Unngå for ekspempel en kjole med perlebesatte skuldre. Unngå også for tunge stoffer og høye halslinninger. Du kan gjerne ha håret ditt flommende ned over skuldrene, dette vil balansere ut proporsjonene dine.

ATLETISK: Jennifer Garner.

Tynn: Kristen Stewart

En tynn kroppsfasong kler det meste, men ikke alt. Hvis man er tynn er det lurt å velge kjoler med print, volanger eller ekstra detaljer. Stewarts røde, mønstrete kjole gir volum til stjernens kropp, og får henne til å se noe mer formfull ut. Hvis du bruker for store plagg kan du komme i fare for at det blir for mye stoff på en liten kropp. Formløse silhuetter kan overvelme en tynn kroppsfasong. Det anbefales at man holder seg unna vertikale striper og baby doll-kjoler.

TYNN: Kristen Stewart.

Eplefasong: Catherine Zeta-Jones

Hvis du har en eplefasong er midjen lite definert. Midtseksjonen, brystene og magen, kan gi intrykket av å være større en hoftene og resten av kroppen. Når du legger på deg, legger du på deg på midtseksjonen. Ofte tynne ben og armer. Denne fasongen blir noen ganger assosiert med å være overvektig, men det stemmer ikke.

Catherine Zeta-Jones har denne kroppsfasongen, men i en «tynn versjon». Målet er å kle deg slik at kroppsfasongen din ser proposjonal ut. Da må du få midje og bryst tl å se mindre ut. Skulderputer, v-hals. Lange, draperte og vertikale deltaljer vil hjelpe deg på vei. Zeta-Jones har valgt en kjole med et løstsittende skjørt og draperinger, som gir volum rundt ben og hofter - og skjuler magen. Dette får kroppen hennes til å se proposjonell ut.

EPLEFASONG: Catherine Zeta-Jones.

«Petite»: Eva Longoria

En petite kroppsfasong er liten og nett.

Hvis du er liten og nett, vet du at utfordringen er å finne klær som ikke drukner deg. Klær som ser fantastiske ut på en kvinne som er høyere, kan på deg få kroppen til til å se større ut, eller de kan få deg til å se mindre ut enn du er. Eva Longori vet hvordan hun skal kle seg for denne kroppsfasongen. Hun passer alltid på at klærne er tilpasset hennes høyde. Hun bruker også ofte korte kjoler, noe som får kort ben til å se lengre ut. Man skal unngå ankel- og legglande kjoler eller skjørt. Det er lurt å unngå kjoler med store prints, dette kan overvelme kroppen din. Bruk kjoler med små print, eller uten. Svart får deg til å se lengre ut.

PETITE: Eva Longoria.

Se flere kjoler og fasonger her:

4421


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere