*Nettavisen* Nyheter.

Perfekt sommerunderholdning

«Harry Potter og fangen fra Azkaban» til Game Boy Advance redder sommeren for Potter-fans.

02.08.04 18:30

«Harry Potter og Fangen fra Azkaban» er et rollespill av samme type som de klassiske «Golden Sun»-spillene.

Tittelen lar deg ta kontroll over Harry, Hermine og Ronny, og styre deM frem og tilbake gjennom en rekke lokasjoner hentet fra filmen og boka. Spillet legger seg tett opp mot førstnevnte, og vil være den perfekte sommerunderholdning for «Potter»-fans.

Fullt av fiender
Spillets ulike områder er infisert med fiender, og når det ikke finnes noen annen utvei er det bare å la silkehanskene falle.

Kampene er rundebaserte, og hver figur har de samme magiske kreftene som i filmen. I tillegg til dette kan heltene også benytte seg av ulike spesialangrep. Disse krever en bestemt kombinasjon samlekort, men er som seg hør og bør veldig nyttige.

Etter hver kamp tjener hovedpersonene poeng, og når de har samlet en bestemt sum blir de mektigere enn før. Hver kamp bringer også med seg godsaker i form av penger og andre gjenstander som for eksempel helsedrikk.

Mange utfordringer
Stedene hvor heltene våre lusker rundt er fylt med utfordringer av ulik art, og som oftest må en eller flere magier benyttes for å komme videre. «Flippendo» kan for eksempel brukes til å knuse tønner og flytte på store kasser, mens «Lumos» gjør nytta som lommelykt.

Grafisk er spillet godt, både figurene og de ulike omgivelsene er detaljert gjengitt. Lyden er også grei, og kontrollen lærer man seg i løpet av de først minuttene.

Ikke veldig vanskelig
Vanskelighetsgraden er lav, og du vil ikke ha veldig mange svetteperler på panna før sluttsekvensen ruller. Likevel er dette den perfekte sommerunderholdningen for «Potter»-fans som må på ferie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.