RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Perfekt til asiatisk sjømat

Sist oppdatert:
Denne halvtørre tyske rieslingen sitter som et skudd til sjømat med asiatisk tilsnitt.

Vi er i den midtre delen av Moseldalen; Mittelmosel. Og mellom Bernkastel og Wehlen finner vi den bittelille landsbyen Graach. Her finnes det flere gode vinmarker, men Himmelreich er kanskje den aller beste av dem.

Det finnes flere gode produsenter av vin fra denne vinmarken, og blant dem finner vi Markus Molitor. Vår vinanbefaling er fra den fantastiske 2001-årgangen, og det er en riesling spätlese, hvilket betyr at det er en halvtørr vin laget på riesling-druen.

Graacher Himmelriech Riesling Spätlese 2001, vnr 10683, kr 151, 88 poeng.

Gyllengul på farve med lite grønnskjær. Mineralsk duft med preg av petroleum, fersken, honning, aprikos og sitrus. Middels fylde, høy syre og syrlig utviklet frukt med mineralsk avslutning. God konsentrasjon og litt restsødme.

Denne vinen smaker allerede veldig bra, med et fint og modent preg, men den tåler glatt fem år i kjelleren, kanskje ti.

Mange tror at halvtørre hvitviner ikke passer så godt til mat. Ja, så feil kan man ta. Denne vinen er aldeles glimrende til asiatisk-inspirerte retter av fisk og skalldyr, hvor ikke bare syrligheten og aromaene fra f.eks. ingefær og lime matches mot rieslingdruen, men også sødmen i den halvtørre vinen demper heten fra chili. En knallkombinasjon!

Selv om det ennå er noen måneder før vi kan innta terrassen (dette er nemlig en utmerket terrassevin), kan du selvsagt drikke vinen innendørs, som kosevin uten mat.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere