RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Perfekt til skalldyrmiddagen

(Crestock)
Skal det være en nydelig Petit Chablis?

(SIDE2): Vi er nesten litt småforelsket i denne lillle chablis – fra et av de tradisjonsrike vinhusene i hvitvinsdistriketet. Domaine du Château du Val de Mercy står for flere gode AOC-er, men denne gangen er det en smaksrik «lillesøster» vi har valgt oss.

Når en tenker Chablis og Petit Chablis gir det oftest assosiasjoner til sol, sommer og sjøluft. Men det er faktisk i vinterhalvåret vinen virkelig får vist hva den duger til – som kompanjong til skalldyrmiddagen. Mat fra havet, og da særlig hummer, østers, kreps og reker, er på sitt aller beste på denne årstiden. Og ingenting smaker bedre til enn en frisk Petit Chablis. Vinmarkene i Chablis er delt inn i områder fra Grand Cru til Petit Chablis – det kan man faktisk se i landsbyens åssider. Sistnevnte er langt rimeligere enn de mektige Cru-ene, og smaksmessig absolutt ingen taper til skalldyrrettene.

Château du Val de Mercy Petit Chablis 2010, Frankrike
(#14530, kr 139) Poeng: 86

Strågul på farge. Aroma av grønt eple og sitrus. Lang, god og frisk smak av sitrus og eple – fine mineraler i finish. God fylde og syrlighet.

Laget på 100 % Chardonnay.

Anbefales lett til rekemiddagen – mye aioli, ristet loff og god smør. Passer også supert til østers, fiskeretter og andre smakelige måltider fra havet. Bon appetitt!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere