*Nettavisen* Nyheter.

Perkins tapte finalen

USA rundspilt av Mexico i Gold Cup.

26.07.09 23:11

Troy Perkins har stått solid for USA i Gold Cup på hjemmebane denne sommeren, og søndag kveld norsk tid var det klart for finale mot Mexico.

Perkins fikk tillitt fra start og spilte sin sjette landskamp, sin femte under Gold Cup. USA hadde ikke tapt for Mexico på hjemmebane på de siste 11 forsøkene, med imponerende 19-3 i målforskjell.

Lekkasje

USA sitt forsvar har fått mye ros for å være bunnsolide i hele turneringen og til pause så det ut til å gå samme veien. Men ti minutter ut i omgangen fikk Mexico en noe tvilsom straffe som Torrado hamret inn bak en sjanseløs VIF-keeper.

Etter scoringen raknet USA-forsvaret helt og Mexico fikk store rom å boltre seg i. Perkins holdt hjemmelaget inne i kampen med flere gode redninger, men etter 62 minutter kunne han ikke hindre scoring. Mexico kom på en sugende kontring bak et forsvar som ikke klarte å sette offsidefella. Sabah avsluttet fra kort hold og Perkins gjorde en god redning men kunne ikke forhindre Barcelona-spiller dos Santos i å sette inn returen.

Vondt verre

Bare fem minutter satt Véla spikeren i USA-kista. Mexico kom på nok en flott kontring, Perkins kom ut for å gjøre målet mindre men Véla viste utsøkt teknikk og chippet ballen vakkert over Perkins som lite annet kunne gjøre.

Lekkasjen i USAs forsvar ville ingen ende ta i denne kampen og etter 79 minutter åpnet det seg igjen. Castro ble spilt fri av Véla bak tre forsvarere og alene med Perkins gjorde han ingen feil.

Mexico ga seg ikke og fortsatte å presse et hjemmelag som hadde kollapset helt. To minutter før slutt ble USA redusert til ti mann da Heap fikk sitt andre gule kort for kvelden.

To minutter senere fikk Franco ballen fra Pinto. Fra 18 meter skøyt han lavt forbi Perkins som kanskje kunne tatt skuddet selv om det så vidt gikk innom en forsvarer. Men fram til 0-4 hadde Perkins vært sitt lags klart beste spiller, til tross for alle baklengsmålene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Digitalsport (Digitalsport)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag