RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Persbrandt stevner uansett

Sist oppdatert:
Mikael Persbrandt vil uansett stevne Expressen for retten selv om de har beklaget på det sterkeste at de feilaktig skrev at han var alkoholforgiftet.

(SIDE2:) Mikael Persbrandt ønsker fremdeles å trekke Expressen, dens sjefredaktør Otto Sjöberg og journalistene som skrev at han var akutt alkoholforgiftet for retten.

Dette til tross for atExpressen offentlig har beklaget artikkelen.

Avviser forlik
Han har avvist forlikskronene som Expressen har tilbudt ham, skriver Dagens Nyheter. Ifølge Persbrandts advokat, Per Liljekvist, ønsker Persbrandt en prinsipiell avgjørelse.

Stevningen kommer etter en tøff høst for Persbrandt der Aftonbladet avslørte at han venter barn med sin kjæreste Sanna Lundell , noe avisen skrev før Persbrandt fikk fortalt det til sin tidligere forlovede, Maria Bonnevie.

I en kort uke var Persbrandt fritt vilt i Sverige. Skuespilleren ramlet offentlig ut på fylla , og til slutt var begeret fullt da Expressen feilaktig skrev at han var lagt inn for akutt alkoholforgiftning.

Onsdag nådde saken kulturpolitisk nivå da en ledende politiker i Sverige tok til orde for å stramme inn ytringsfriheten.

Kulturstorm
Samtidig gikk to av Sveriges mest toneangivende forfattere - og Expressen-kommentatorer - PO Enquist og Anders Ehnmark ut i Expressens spalter tirsdag og mente at avisen mangler et moralsk sentrum.

De to foreslo sågar at sjefredaktøren burde ta sin hatt og gå.

Kulturredaktøren i avisen sier til DN at de gjerne trykker kritiske innlegg mot Expressens ledelse, og siden saken har vakt så voldsom debatt er det viktig at den også foregår i Expressens spalter.

Men Sjöberg sier han ikke ser noen grunn til det. Kulturrredaktør Per Svensson sier til DN at det var helt naturlig å ta inn innlegget etter at avisen gjorde en så seriøs feil.

- Avisen har forårsaket stor debatt, og da er den viktig at de også føres hos oss, sier Svensson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere