Meldingen kom inn til politiet klokken 08.14 søndag morgen.

– Flere vitner ringte inn til politiet. Flere har påtruffet personen inne i bygget, som ikke er et boligbygg, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Christian Krohn Engeseth til Nettavisen.

Ifølge politiet rykket de først ut etter melding om et innbrudd i et bygg som blant annet huser en taxisentral. Meldingen gikk ut på at en mann ble sett på taket av bygget i Trondheimsveien. Ifølge vitner kjente han på flere balkongdører og kom seg til slutt inn i bygget.

Innsatsleder på Stedet Svend Bjelland sier til Avisa Oslo at personen ble observert på taket og da vedkommende forsøkte å ta seg inn et vindu i 4. etasje.

– Da politiet kom på stedet klatra han ut av vinduet, og falt ned, sier Bjelland.

Forsøkte å få ham inn igjen

Til NTB sier krimleder Yvonne Bjærtnes da politiet på stedet forsøkte å få mannen til å ikke gå ut av vinduet, før han datt.

– Det ble sett en person gå inn et vindu og deretter ut igjen. Politipatruljen på stedet forsøker å få ham til å gå inn igjen, men det lar seg ikke gjøre, og han faller på bakken, sier Bjertnæs.

Hun kjenner ikke ytterligere detaljer i hendelsesforløpet, men sier politiet jobber med å avhøre vitner og kartlegge alle bevegelser. Det var flere vitner til stede som så den tragiske hendelsen, i tillegg til politiet.

Personen ble kjørt til sykehus med kritiske skader. Den skadde fikk livreddende førstehjelp på stedet før vedkommende ble fraktet vekk i ambulanse. Søndag ettermiddag er vedkommende operert, men fortsatt kritisk skadd, melder Dagbladet.

Til NRK opplyser krimvakta i Oslo at spesialenheten for politisaker er varslet.

– Spesialenheten er rutinemessig varslet, med tanke på omstendigheter og skadeomfanget i saken, sier krimleder Yvonne Bjertnæs ved krimvakta i Oslo politidistrikt til NRK.

Døgnbemannet taxisentral

Drosjelokalet tilhører Oslo Taxi, som har en døgnbemannet kundesenter i bygningen.

– Det var noen av våre ansatte i nærheten. De blir ivaretatt, sier selskapets daglige lede, Gunnar Frogner Dahl til VG.

– Dette er en tragisk hendelse. Det virker tilfeldig at det er hos oss det skjer, sier han, uten å gå noe nærmere inn på hendelsesforløpet.