Saken oppdateres.

TORSHOV/OSLO (Nettavisen): Politiet i Oslo mistenker at en person er skutt på Torshov onsdag kveld. Politiet er på stedet med store ressurser, skriver de på Twitter klokken 20.10 onsdag.

– Fornærmede er alvorlig, men formentlig ikke livstruende skadd, skriver de videre i meldingen.

Én pågrepet

– En person er pågrepet, omstendighetene rundt pågripelsen kan vi ikke si så mye om. Det vi jobber med er å kartlegge hva vedkommendes rolle i dette er, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i Oslo-politiet til Nettavisen i 21-tiden onsdag kveld.

Han sier at alt tyder på at den fornærmede har skader som er forenlige med å ha blitt skutt.

Den fornærmede skal være en mann i 40-årene.

– Den fornærmede er en person som er kjent for politiet fra før, sier operasjonslederen.

Vitne: – Måtte kaste opp

Per Klarholm Ness (64) bor i området, og ble vitne til hendelsen onsdag kveld.

– Det kom et kraftig smell. Da gikk jeg til vinduet og så en ansamling med folk inne i en gård, sier han til Nettavisen og Sagene Avis.

– Hva så du skjedde da?

– Jeg så bare at det var folk som gikk frem og tilbake, i veldig stor bevegelse.

Han beskriver et «vanskelig og tøft klientell» som bor i området, og legger ikke skjul på at han blir redd når hendelser som dette skjer i nabolaget. De involverte i hendelsen beskriver han som «relativt voksne, i hvert fall over 20 år».

– Jeg blir urolig. Jeg blir veldig nervøs. Jeg har hatt narkomane som har brutt seg inn i leiligheten. Så jeg er veldig nervøs når sånt skjer, sier han.

Etter å ha blitt vitne til bråket, la han av sted i en annen retning.

– Jeg kledde på meg og måtte gå en tur, for jeg begynte å skjelve og riste og kaste opp. Så jeg måtte ut. Jeg gikk andre veien.

Trygt for allmenheten

Politiets operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter sier at politiet fortsatt leter etter andre personer på stedet.

– Informasjonen vår går på at det var flere personer til stede og/eller involvert i hendelsen. Utfordringen er naturligvis blant annet å nøste opp i hvem som har gjort hva. Det er flere personer som har vært der enn vi har kontakt med på nåværende tidspunkt. Status og rolle på dem er varierende og uavklart. Det er derfor vi også vil komme i kontakt med dem, sier han til Nettavisen.

Politiet sier det er trygt for allmenheten å ferdes på stedet.

– Med utgangspunkt i hendelsen i dag, så mener vi det ikke er en hendelse som har rammet tilfeldige. For allmenheten mener vi dette ikke utgjør noen fare for dem, sier Nysæter.

Hendelsen skal ifølge Avisa Oslo ha skjedd i Kyrre Grepps gate.

Flere skyteepisoder i samme område

Den første meldingen om slagsmålet skal ha kommet klokken 18.20, ifølge politiet.

– Politiet rykket først ut etter melding om slagsmål, og at en person lå nede, skriver operasjonsleder Nysæter i politiets pressetjeneste.

Det har vært flere skyteepisoder i samme området tidligere denne høsten:

Hvorvidt hendelsen onsdag kveld har sammenheng med tidligere episoder, kan ikke operasjonsleder Nysæter si noe om til Nettavisen.