*Nettavisen* Nyheter.

Personalopprør i NRK

Foto: (Scanpix)

NRK-veteran Kalle Fürst beskylder kringkastningssjef John G. Bernander for å drive en «uholdbar personalpolitikk». NRK-ansatte stiller seg bak kritikken.

Det skriver Dagens Næringsliv onsdag.

I NRK avgjør kringkaster Kari Werner Øfstis bestillinger hvilke programmer det skal satses på – hvert halvår for tv og hvert år for radio.

Kringkaster setter opp NRK-kanalenes programskjema og disponerer statskanalens produksjonsbudsjett.

Avgjørelsene får følger for bemanningen i de ulike avdelingene. Flere NRK-ansatte mener at arbeidsforholdene deres er blitt ustabile og utrygge etter at kringkastermodellen ble innført for snart fire år siden, skriver Dagens Næringsliv.

– Det blir en uholdbar situasjon, både for programprodusenten og den enkelte medarbeider, at kringkaster truer med å nedlegge et program, hvis de ikke får trumfet gjennom viljen sin om bemanning. Det er en uholdbar personalpolitikk å legge dette på den enkelte medarbeider, sier programsjef Kalle Fürst i NRKs barne- og ungdomsavdeling til medlemsbladet til LO-tilknyttede Kringkastingens Landsforening

I NRK deler mange bekymringen Fürst gir uttrykk for.

- Kringkastermodellen er en katastrofe for NRK. Den fratar programproduserende enheter enhver styringsmulighet og langsiktig tenkning, sier Per Erik Kise Larsen til DN. Han har blant annet har vært fungerende kultursjef i NRK.

Kringkaster Kari Werner Øfsti og kringkastingssjef John G. Bernander har som følge av den interne misnøyen og kritikken vedtatt å besøke alle programmiljøene i NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.