RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Personer siktet etter tablettforgiftning

Sist oppdatert:
Kjenninger av politiet avhørt etter at fire barn måtte på sykehus etter å ha fått i seg Rivotril-tabletter.

(Moss Avis): Tirsdag ble fire barn fra Halmstad skole sendt til Sykehuset Østfold etter å ha blitt forgiftet av piller. Alle barna er nå skrevet ut av sykehuset.

- Vi har snakket med både barna og foreldrene, og er tilgjengelige hvis de har behov for å snakke mer, sier lensmann Kjetil Lunde ved Vansjø Lensmannskontor til Moss Avis torsdag.

Flere glass

Ifølge Lunde er det ingen ting som tilsier at noen har gitt pillene til barna. Men politiet har funnet to pilleglass tilsvarende det som barna hadde funnet under ransaking hjemme hos personer som nå er siktet i saken. I tillegg er det funnet to glass ute.

- Vi har to-tre siktede i saken, som er kjenninger av politiet. De har vært avhørt en eller flere ganger, sier Lunde, som ikke kjenner til fra tidligere at området rundt Halmstad skole har vært brukt til lagring av stoff.

Tablettene er av typen Rivotril, som er medisin for epileptikere. Dette blir også brukt av rusmisbrukere. Han sier at både styrke og opphav på tablettene foreløpig er ukjent. Men det ser ikke ut til å være av en type som blir solgt over disk på apoteket.

Må varsle

Politiet er opptatt av å berolige foreldre og barn, og at tilstandene på skolen skal kunne gå tilbake til normalen. Lunde understreker hvor viktig det er at barna får klar beskjed om at de ikke må putte ting de finner i munnen.

- Hvis noen finner tabletter eller pulver må man varsle politiet, eller noen voksne som kan fjerne det.

Etter det Lunde kjenner til har det ikke vært noen flere klager på rusmiljøet på Halmstad enn i Rygge, Våler og Råde for øvrig.

- Vi kommer til å være litt ekstra observante på dette området, sier Lunde, som understreker at denne hendelsen har vært vanskelig både for skole, barn og foreldre.

- Det viktigste er at det går bra med barna, og at det er iverksatt tiltak for å finne ut om det er flere glass i området.

Les flere nyheter på Moss Avis sine nettsider her! 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere