Ingen skadde ble funnet da politiet kom fram til stedet, men en tomhylse ble funnet, bekrefter operasjonsleder Marianne Heidenstrøm i Oslo politidistrikt overfor NTB.

– Vi fikk melding om en stor ansamling av ungdommer på Vestli klokka 19.30. Mens vi var på vei dit, fikk vi melding om at det var avfyrt skudd, sier hun.

15 mot én

Ifølge vitner VG har pratet med, startet det hele med at en rekke maskerte ungdommer angrep en eller to personer på Vestli torg.

– De slåss utenfor her og der, og plutselig løp han ene inn. Det så ut som han søkte tilflukt i restauranten. Jeg tror det var 15 mot én, sa et vitne ved pizzarestauranten til avisa.

Et vitne TV 2 har snakket med, forteller at to personer var inne på pizzarestauranten for å bestille mat, og at det var 10–15 personer som samlet seg utenfor for å ta disse. Det skal ha oppstått en konfrontasjon utenfor, og de to låste seg ifølge vitnet inne på toalettet.

– Jeg har vokst opp her, men har aldri opplevd noe lignende. Jeg ble redd da jeg hørte at det ble avfyrt et skudd, sier vitnet til TV 2.

– Uoversiktlig sak

Alle ungdommene var borte da politiet kom til stedet.

Flere vitner var i nærheten og ble avhørt. Det er også flere overvåkingskameraer som kan gi interessante opplysninger.

– Vi jobber fremdeles med å kartlegge hva som har skjedd og hvem som har vært der. Det er en uoversiktlig sak akkurat nå, sier Roger Hjertø i Krimvakta til NTB tidlig søndag.

– Det eneste vi er helt sikre på, er at det er løsnet skudd, tilføyer han og bekrefter at skuddet ble avfyrt i pizzarestaurantens lokale.

Søndag kveld hadde politiet fortsatt ikke meldt om noen pågripelser i saken.

Natt til søndag hadde politiet også utrykning til Stovner i Oslo etter melding om smell eller skudd i nærområdet. Det er ikke meldt om skadde.

Søndag ettermiddag kom det melding om slåssing på Tveita senter, også det øst i Oslo. Politiet rykket raskt ut med store ressurser, men det var ikke meldt om skadde.

(©NTB)