Personligheten din bestemmer sexlysten

Se hvilken type du er her.

(SIDE2): Har du lurt på hvorfor sexlysten uteblir? Personligheten din har mye å si, viser ny forskning. Med mindre sexlyst, mister man også evnen til å få orgasme. Omtrent dobbelt så mange kvinner som menn har problemer med sexlyst.

Det vanlige gjennomsnittet for par å ha sex er fire ganger i måneden, sier Dr Catherine Mercer. Personlighet kan være grunnen.

De utadvendte skårer høyest

I en ny studie publisert i Sexual Medicine kom det frem at kvinner som var utadvendte og energiske har mer lyst på sex. Disse kvinnene smilte mer og var generelt i bedre humør, noe som betalte seg i sengehalmen.

Forskerne testet 50 kvinner som søkte hjelp for å forbedre sexlysten. De undersøkte om forskjellige personlighetstyper har mer sexlyst enn andre, og fant en stor sammenheng. Generelt sier de at for mye stress og for mye alkohol senker lysten, samtidig som man må lære seg slippe seg løs.

- Stress og for mye fokus på jobben, fører til lavere libido hos både kvinner og menn. Angst eller problemer i forholdet, samt boforhold er også avgjørende faktorer, sier Doktor David Delvin til netdoctor.uk.

Den sjenerte

I følge forskningen har innadvendte personlighetstyper mindre lyst på sex. Videre forklareres at det ikke skal mye til før den mer sjenerte kan få minst like høy sexlyst som de utadvendte.

Forskerne så nemlig at hvis du snakker om probemene fører det ikke bare til mer sexlyst, men også bedre orgasmer. De anbefaler at man snakker med en venn som kan gi deg emosjonell støtte, eller en terapaut.

- Snakk gjerne med parteren din om problemene også, sier Doktor Davin Delvin.

Lav sexlyst hos unge kvinner

Én av tre kvinner under 30 år har hatt trøbbel med å tenne på sex det siste året. Det viser en studie om nordmenns seksuelle problemer, skriver Dagens Medisin.

- Det mest overraskende er at forekomsten av manglende lyst blant unge kvinner, er så høy. Dette er ny kunnskap. Det sier noe om livsvilkår og den tiden vi lever i, sier Bente Træen professor i helsepsykologi ved Universitetet i Tromsø. Hun er forfatter av studien.

Studien viser at 37 prosent kvinner og 13 prosent menn mellom 18 og 67 år rapporterer vedvarende redusert seksuell lyst de siste tolv måneder.

- Årsakene til lystproblemer er kompliserte, noen problemer er det vanskelig å gjøre noe med, sier hun.

Sexolog Krisin Spitznogle skriver på sin blogg at overvekt hos kvinner kan gi negative innvirkning for både sexlyst, orgasmer, opphisselse og seksualfunksjonen. Spitznogle legger også til at forskning viser at det tar lenger tid å bli gravid dersom begge parter er overvektige.

Slik får du mer lyst på sex

Kvinner har ikke alltid like lyst på sex som menn. Dette vet vi. Men fortvil ikke, det er mye du kan gjøre for å skru opp temperaturen på soverommet.

1.Forbedre kroppsbildet ditt

Du har kanskje en god kjæreste som elsker kroppen din, men elsker du kroppen din? Hvis ikke er dette noe som spiller en stor rolle for sexlysten. Da blir du nemlig ikke like interresert i å vise den til andre. Trikset er å prøve å huske en gang du følte deg hot og sexy. Fremkall disse minnene og husk hva som gjorde deg attraktiv.

2.Gjør bekkenbunnsøvelser

Sexolog Gro Isachsen sier til klikk.no at knipeøvelser hjelper på både lyst og orgasmer. Lat som om du skal holde igjen når du må tisse, og knip igjen. Slipp. Og knip igjen. For når muskulaturen der nede er i god form, vil sexen kjennes bedre for både ham og henne, sier hun.

3.Les erotiske noveller.

Pornografi kan også fungere, men noveller setter virkelig i gang sexlysten hos kvinner. Et enkelt google-søk og du har hundrevis å velge mellom. Dette sier sexolog og parterapeut Tonje Bråten ved rådgivningstjenesten Mann & Kvinne.

LES MER:

Vi har mindre sex enn før. Og du er nok eier av en av årsakene til det. *
Dette tenner oss
Den skjulte mannesykdommen
- Jeg har ikke hatt sex på 20 år
Tidenes verste kjønnssykdom?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.