RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Persontogtrafikken fikk NSB på skinner

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): NSB er godt fornøyd med årsresultatet for 2013 som ble lagt fram i Oslo mandag.

Statsbanene peker på at persontog og eiendom bidro mest i positiv retning, mens bussvirksomheten og godstransport dro i motsatt retning.

Driftsresultatet er 1.457 millioner kroner, mot 1.166 millioner kroner i 2012. Resultat før skatt i 2013 er på 1.281 millioner kroner, mot 871 millioner kroner i 2012.

For enkelte strekninger, som Oslo-Skien, økte passasjerveksten med 23,2 prosent i fjor.

– Vi ser også at økningen fortsetter. I januar i år var passasjerøkningen på intercitystrekningene samlet på 9,2 prosent sammenlignet med januar 2013, sier konsernsjef Geir Isaksen.

I alt var det 60,5 millioner reiser med NSBs tog i 2013. Også Nettbuss hadde en økning i tallet på reisende. I fjor ble det registrert 137 millioner reiser, mot 133 millioner reiser året før.

– Bussvirksomheten leverer ikke et tilfredsstillende driftsresultat. Det skyldes svak lønnsomhet i enkelte av de større anbudskontraktene og færre reiser for ekspressbuss. Også godsvirksomheten leverer svake tall. Det skyldes både at CargoNet frakter mindre gods og at det har vært problemer med infrastrukturen, blant annet på Dovrebanen, sier Isaksen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere