Gå til sidens hovedinnhold

Persson kan velge storfavoritt

Bistandsminister Carin Jämtin er storfavoritt til å ta over som ny utenriksminister etter Laila Freivalds.

Det skriver Aftonbladet tirsdag.

Carin Jämtin har lenge vært sett på som en naturlig arvtaker til Laila Freivalds. Tirsdag gikk Freivalds av som utenriksminister. Dermed kan veien ligge åpen for 41 år gamle Carin Jämtin. En ringerunde avisen gjennomførte før jul avslørte at ledende sosialdemokrater så på Jämtin som storfavoritt.

Ifølge Expressen blir Carin Jämtin sett på som en politisk lettvekter som mangler erfaring fra Riksdagen. Det er også usikkert hvor god kontakt hun har med statsministeren. På den andre siden har Göran Persson bruk for en ung kvinne i regjeringen. I motsetning til Persson var Jämtin en av de få berørte som unngikk den knusende kritikken mot regjeringen etter tsunamikatastrofen.

Jan Eliasson
Det har derimot den jevngamle Urban Ahlin. Han har bred politisk erfaring, og er en av statsminister Göran Perssons favoritter.

Andre kandidater som Aftonbladet lanserer er 59 år gamle Viola Furubjelke og lederen for FNs generalforsamling, Jan Eliasson (65). En joker er utdannings- og kulturminister Leif Pagrotsky (54). En kilde sier til Expressen at Ulrica Messing kan være en aktuell kandaidat.

- Bruker det jeg har
Visestatsminister Bosse Ringholm vil fungere som utenriksminister til Göran Persson har bestemt seg.

-For å si det enkelt: Han kommer ikke til å bli utenriksminister. Men jeg bruker de ressursene jeg har så lenge, sa Persson på pressekonferansen sa Freivalds kunngjorde at hun gikk av.

Leila Freivalds måtte gå etter at det ble kjent at Utenriksdepartementet hadde presset et netthotell til å stenge sidene til det ytterliggående partiet Sverigedemokratene fordi partiet hadde lagt ut Muhammed-tegninger på sidene sine.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken